Hogyan jelölhet meg egy teljes Gmail postaládát olvasottként

Ha sok Gmail-felhasználóhoz hasonlít, akkor a beérkező levelek mappája több száz vagy akár ezer olvasatlan e-mailt tartalmaz, ami néha megnehezíti az új üzenetek megismerését. Az összes régi üzenet olvasottként való megjelölése újrakezdheti és elősegítheti a rangsorolást; azonban a Gmail szokásos kezelőfelülete korlátozza az üzenetek egy oldalának megjelölését. Kerülje el az egyes üzenetek lapozgatását a Gmail speciális keresési funkciójával, amely lehetővé teszi az összes olvasatlan üzenet egyszerre történő megjelölését.

1

Írja be a "label: inbox is: unread" (idézőjelek nélkül) kifejezést az oldal tetején található Google keresőmezőbe, majd nyomja meg az "Enter" billentyűt. A Gmail az első 20 olvasatlan üzenetet jeleníti meg a beérkező levelek között.

2

Kattintson a "lefelé" nyílra a Kiválasztás gombra, és válassza az "Összes" lehetőséget.

3

Az oldal teteje közelében megjelenő üzenetben kattintson az "Összes eredménynek megfelelő beszélgetés kijelölése" elemre. Az üzenet megváltozik, jelezve, hogy a keresési leírásnak megfelelő összes e-mail ki van jelölve.

4

Kattintson a "Tovább" gombra, válassza a "Megjelölés olvasottként" lehetőséget, majd kattintson az "OK" gombra. A Gmail az összes beérkezett üzenetet olvasottként jelöli. Ez a folyamat több másodpercet is igénybe vehet, vagy több, ha több száz olvasatlan üzenetet halmozott fel.