Hogyan juthat be Arris Routerjébe

Ha Arris modemet vagy útválasztót használ az internethez való csatlakozáshoz, időnként előfordulhat, hogy be kell lépnie a konfigurációs menübe. Ezt általában felhasználónévvel és jelszóval teheti meg, és ha nem ismeri a felhasználónevet és a jelszót, akkor kipróbálhatja az Arris alapértelmezett bejelentkezési beállításait. Ha problémái vannak az útválasztóba való bejutással, kérjen segítséget az internet szolgáltatótól.

Az Arris Modem Setup elérése

Az Arris különféle modemeket és vezeték nélküli útválasztókat gyárt, amelyekkel csatlakozhat az internet szolgáltatójához. Bizonyos esetekben az Arris eszköz tulajdonosa lehet, de másoknak az internetszolgáltató bérelheti Önnek az útválasztót.

Akárhogy is, ha problémája van a készülékkel, vagy módosítania kell a vezeték nélküli vagy egyéb beállításokat, csatlakoznia kell az eszközhöz. Általában ezt úgy teheti meg, hogy a vezeték nélküli vagy vezetékes otthoni hálózaton keresztül hozzáfér az eszközhöz, csatlakozva annak IP-címéhez, //192.168.0.1. Egyszerűen írja be ezt a címet a böngésző címsorába, akár számítógépén, telefonján vagy táblagépén.

Amikor csatlakozik, általában a rendszer kéri a felhasználónév és a jelszó megadását. Ha még nem módosította az Arris modem bejelentkezési beállításait, próbálja meg használni az Arris alapértelmezett jelszavát és felhasználónevét. Az alapértelmezett felhasználónév az "admin", az Arris alapértelmezett jelszava pedig a "jelszó". A csatlakozás után az Arris eszköz típusától függően számos beállítást módosíthat, beleértve a jelszavakat, a vezeték nélküli kapcsolat beállításait és egyéb információkat. Ha nem biztos abban, hogy az adott beállításhoz milyen értéket használjon, kérjen segítséget az internetszolgáltatótól, vagy olvassa el a készülék kézikönyvét.

Ha olyan problémája van a vezeték nélküli eszközzel, amelyet nem lehet kijavítani a menüben, próbálja meg újraindítani az eszközt, vagy néhány percig húzza ki a csatlakozódugót, hogy visszaállítsa önmagát. Ezután dugja vissza.

Gyári beállítások visszaállítása

Ha problémái vannak az Arris útválasztóval, és nem talál megfelelő megoldást a javításra, vagy nem ismeri az eszköz Arris modemének bejelentkezési adatait, és úgy gondolja, hogy megváltozott, állítsa vissza az eszköz gyári beállításait. Általában ezt úgy teheti meg, hogy körülbelül 15 másodpercig lenyomva tartja a modem hátulján található reset gombot. Ez visszaállítja az összes alapértelmezett beállítást, beleértve a jelszavakat is, amelyek megoldhatják a problémát, vagy megkönnyítik a bejelentkezést az eszközre.