Az automaták üzletének megvásárlásának előnyei és hátrányai

Az automatából származó üzlet megvásárlása azt jelentheti, hogy egy már működő vállalkozást vásárolnak, vagy megvásárolják a franchise megnyitásának jogait, ahol még mindig létre kell hozniuk a terjesztési helyeket. Sok csábító hirdetés alacsony indítási költségeket igényel alacsony rezsivel, de az automaták üzletének megvásárlásának vannak előnyei és hátrányai is. Ha bármilyen automatát vagy franchise-t vásárol, fontolja meg a kezdeti befektetést, a marketing stratégiát és azt a képességét, hogy egységeket tartson fenn különböző helyeken.

Az automaták vállalkozásainak típusai

Az automaták sokféle lehetősége létezik a potenciális üzleti tulajdonos számára. Amikor a legtöbben automatákra gondolnak, elképzelik a cukorka- és játékgépeket, amelyek a szupermarketek kijáratánál találhatók, vagy a cukorka- és üdítõgépeket, amelyek szinte mindenütt megtalálhatók. De az automatáknál nem csak a gumik, a matricák, a szóda és az édesség kínálkozik.

Hűtött automatákból harapnivalók és ebédtermékek kaphatók. Az emberek nyilvános mellékhelyiségekben vásárolhatnak személyes szükségleteket piperecikkek automatáiból, és videókat is bérelhetnek automatákból. A repülőtereken vannak elektronikai automaták, amelyek vezeték nélküli fejhallgatókat és töltőket árulnak. Keresse meg az eladni kívánt termékek típusát, majd vizsgálja meg a vállalkozás indításával járó költségeket.

Az automaták vásárlásának előnyei

Alacsony belépési költség. Az ilyen típusú vállalkozások vásárlásának egyik legfontosabb vonzereje az alacsony induló költség. Az induláshoz gépenként 150 és 400 dollár, valamint készlet után fizethet. A franchise lehetőségek megkönnyítik az olyan termékek vásárlását, mint a gumik, és nem kell termékforgalmazókat találniuk. Kezdhet kicsiben, néhány helyszínekkel, és építkezhet a bevétel létrehozása során.

Megállapított helyszínek. Ha már működő automatát vásárol, akkor az indítási költségei magasabbak lehetnek, mint amikor néhány gépet vásárol új franchise-ként. A vásárlás azonban megalapozott helyszínekkel és a meglévő pénzforgalom megfelelő megértésével jár. Amikor valaki üzletet árul, feltétlenül kérdezze meg, miért. Ha ez a személy nyugdíjba megy, vagy más módon már nem képes a gépek raktározására és kezelésére, akkor ez jó jelölt a vásárláshoz. Ha valakinek problémái vannak a helyekkel és a bevételekkel, az nem az ideális választás. Meglévő vállalkozás vásárlásakor szerezzen be minden pénzügyi információt az egyes helyekről, a gépek életkorával és az egyes helyekre vonatkozó szerződéssel.

Hátrányok automaták vásárlásához

Lassú indítás. Amikor franchise-automatákat indít, vegye figyelembe, hogy időbe telik a gépek elhelyezése és bevételek generálása. Előfordul, hogy a margók nagyon kicsiek, így eltart egy idő, mire meglátja a valódi bevételt. A gépek szállításához nagy járművekre vagy teherautókra is szükség van. Győződjön meg róla, hogy rendelkezik-e erőforrásokkal a gépek és termékek be- és kiszállításához.

Újratöltési ütemezés. A gépek raktározása megterhelő lehet, különösen, ha sok van belőlük. Ha ezt nem tudja megtenni saját maga, akkor alkalmaznia kell valakit. A vállalkozások lehetővé teszik, hogy a gépei ott helyezkedjenek el, elvárva, hogy rendszeresen és üzemképesen töltsék fel őket. Megveszítheti a helyek elvesztését, ha nem megfelelően raktározza be és szervizeli a gépeket. Egyes gépeknél nagyobb szükség van újratöltésre, mint mások. Például ebéd előtt naponta kell feltölteni egy ebéd- és snack-gépet. Ha nem tudja betartani ezt a menetrendet, keressen egy automatát, amelyre nincs szükség annyira.

Vandalizmus. Az automaták köztudottan a rongálás célpontjai. Feltétlenül meg kell találni a minőségi helyeket, ahol a gépek a személyzet látótávolságában vannak, vagy biztonságos helyen vannak. Ha már meglévő automatát vásárol, akkor a korábbi szerződéses kapcsolatok miatt bezárhatja azokat a helyeket, amelyeket nem kíván. Ismerje meg lehetőségeit, hogy a gépei biztonságban maradjanak.