Hogyan készítsünk két monitort különböző dolgokról?

Az asztal bővítése egy második monitorral lehetővé teszi, hogy két különböző alkalmazást külön képernyőn jelenítsen meg. Az egyik monitoron nyitva hagyhatja az e-mailt, például a másikra üzleti dokumentumot írhat. Ahhoz, hogy a monitorok különböző dolgokat mutassanak, mindegyik monitort a számítógép külön videoportjához kell csatlakoztatni.

1

Csatlakoztassa a második monitort a számítógép extra VGA vagy DVI portjához. A legtöbb új asztali gép két VGA vagy DVI videokimenettel rendelkezik, míg a laptopok külső videoporttal rendelkeznek, amelyet egy második monitorral használhat. A második kijelző csatlakoztatásához HDMI portot is használhat.

2

Kattintson a jobb gombbal a Windows asztalra, és válassza az előugró menü "Képernyőfelbontás" elemét. Az új párbeszédpanel tetején két monitor képét kell tartalmaznia, amelyek mindegyike képviseli az egyik kijelzőt. Ha nem látja a második kijelzőt, kattintson a "Detect" gombra, hogy a Windows megkeresse a második kijelzőt.

3

Kattintson a nyílra a "Több kijelző" melletti legördülő menüben, majd válassza a "Kijelzők kiterjesztése" lehetőséget.

4

Jelölje ki a főképernyőként használni kívánt monitort, majd jelölje be a "Legyen ez a fő kijelzőm" jelölőnégyzetet. A fő kijelző a kibővített asztal bal felét tartalmazza. Amikor a kurzort a főképernyő jobb szélére helyezi, akkor a második monitorra ugrik.

5.

Kattintson az "OK" gombra a változtatások alkalmazásához és a képernyőbeállítás ablakból való kilépéshez. A második monitornak saját témája és háttere van. Megnyithat alkalmazásokat közvetlenül a második kijelzőről, vagy megnyithat egy alkalmazást a főképernyőn, majd áthúzhatja a második kijelzőre.