A PDF beírásának engedélyezése

Amikor dokumentumokat küld partnereinek, ügyfeleinek, ügyfeleinek és alkalmazottainak, egyes dokumentumok tartalmazhatnak olyan űrlapokat, amelyeket a címzettnek ki kell töltenie és alá kell írnia. Ha Adobe Acrobat Professional programot használ, engedélyezheti a gépelést a PDF-űrlapokon az Írógép eszközzel. Ez az eszköz lehetővé teszi a dokumentum címzettjeinek, hogy a PDF-űrlapon bárhol létrehozzanak egy szövegdobozt, hogy azt elektronikusan kitölthessék.

Gépelés engedélyezése egy PDF dokumentumban

1

Indítsa el az Adobe Acrobat Professional alkalmazást. A program neve kissé eltérhet a verziótól függően.

2

Kattintson a "Fájl" és a "Megnyitás" gombra, majd nyissa meg azt a PDF fájlt, amelyhez engedélyezni kívánja az Írógép eszközt.

3

Kattintson a "Fájl" és a "Mentés másként" gombra. Kattintson a „Reader Extended PDF” elemre, és válassza a „Szöveg hozzáadásának engedélyezése a dokumentumokba” lehetőséget.

Szövegdobozok hozzáadása egy PDF dokumentumhoz

1

Nyissa meg az Adobe Acrobat Professional vagy az Adobe Reader alkalmazást. Kattintson a "Fájl" és a "Megnyitás" gombra, majd nyissa meg a beírni kívánt PDF fájlt.

2

Kattintson az "Eszközök" és a "Tartalom" elemre. Válassza a "Szövegmező hozzáadása vagy szerkesztése" lehetőséget. Megnyílik az Írógép eszköztár.

3

Kattintson az eszköztár "Írógép" gombra. Szövegdoboz létrehozásához kattintson a PDF dokumentum bármely pontjára. Ha a szövegmező kék, kattintson rá duplán a kurzor felhúzásához.

4

Mozgassa a szövegdobozt a "Kiválasztás" eszközre kattintva. Kattintson az áthelyezni kívánt szövegmezőre, és húzza át a dokumentum egy másik területére.

5.

Kattintson a "Szövegméret növelése" vagy "Szövegméret csökkentése" gombra a szöveg nagyobbá vagy kisebbé tételéhez.

6.

Változtassa meg a szöveg színét a "Szöveg színe" gombra kattintva. Kattintson a "Betűtípus" gombra egy új betűtípus kiválasztásához.

7

Szerkessze a szöveget az "Írógép" gombra kattintva, és kattintson duplán a szövegmezőre.