Az iPad csatlakoztatása vezeték nélküli nyomtatóhoz

A vezeték nélküli nyomtatás kényelme minden út közbeni kisvállalkozás-tulajdonos számára nyilvánvaló. Az Apple iPad táblagépei és okostelefonjai által kínált mobilitás mellett ritkán okoz kényelmetlenséget, amikor távol van az irodától, mert már nincs szüksége kábelezett kapcsolatra iPad vagy iPhone nyomtatójához. Az Apple AirPrint segédprogramja gyors és egyszerű kapcsolatot teremt az Apple készülék és a kompatibilis AirPrint nyomtatók között.

Tipp

Az iPadről történő nyomtatás leghatékonyabb módja az Apple iOS eszközökbe integrált AirPrint funkció.

Nyomtató hozzáadása iPad-hez

Sok operációs rendszertől eltérően az iOS-eszközök nem konfigurálják a nyomtatókat a Beállítások vagy hasonló menük opcióival. Kapcsolja be a nyomtatót, és nyisson meg egy szokásos iPad alkalmazást, például a Mail alkalmazást. Koppintson a "Megosztás" ikonra, és válassza a "Nyomtatás" lehetőséget. Koppintson a „Nyomtató kiválasztása” elemre, és koppintson az AirPrint-kompatibilis vezeték nélküli nyomtatóra a rendelkezésre álló nyomtatók listájában. Készen áll a nyomtatásra. A Megosztás ikont az iPad legtöbb alkalmazásában megtalálja.

Dokumentum nyomtatása iPad-re

Az iPad vagy bármely más támogatott Apple eszköz nyomtatásának legegyszerűbb módja a beépített AirPrint funkció. Vannak más alternatívák is, ha nem rendelkezik AirPrint-kompatibilis nyomtatóval. A nagy berendezésgyártók jelenlegi modellnyomtatói azonban tartalmazzák az AirPrint támogatást.

  1. Nyissa meg azt az alkalmazást, amelyről nyomtatni szeretne az iPad készülékén.

  2. Koppintson az alkalmazás „Megosztás” ikonjára, és válassza a „Nyomtatás” lehetőséget, ha elérhető. Sok, de nem minden alkalmazás támogatja az AirPrint szolgáltatást.
  3. Válasszon egy nyomtatót a "Nyomtatóbeállítások" párbeszédpanelen. Előfordulhat, hogy a rendelkezésre álló AirPrint nyomtatók már megjelennek.
  4. Válasszon más lehetőségeket, például a másolatok számát, az oldalakat, a színes vagy a fekete-fehér nyomtatást.
  5. Koppintson a "Nyomtatás" gombra a párbeszédpanel jobb felső sarkában.

Tipp

Az AirPrint először az iOS 4.2 operációs rendszert futtató Apple készülékekben jelent meg. Azóta minden iOS-eszközre beépül, beleértve az iPad Pro-t, az iPad-et és az iPad 4 Mini-t is.

Hogyan lehet nyomtatni AirPrint nyomtató nélkül

Bár az AirPrint funkció nagyon kényelmes, egyes vezeték nélküli nyomtatók még mindig nem kompatibilisek az AirPrint-kel. Lehet, hogy a készülék képes ezeket sikeresen használni, de ez inkább a nyomtató, mint az iPad képességeitől függ.

A vezeték nélküli hozzáférési pontot beállítani képes nyomtatók a Beállítások és a Wi-Fi segítségével csatlakozhatnak az iPad készülékéhez. A nyomtató gyártója valószínűleg rendelkezik alkalmazással, amelyet iOS-eszközökkel lehet használni. Például a Canon, a Hewlett-Packard és a Lexmark mindegyikének vannak iOS-alkalmazásai, amelyek kompatibilis nyomtatóikkal használhatók. Ezeknek az alkalmazásoknak a használata megközelíti az AirPrint funkciót, de vannak olyan lépések, amelyek gyártónként változnak.

Vannak harmadik féltől származó alkalmazások is, például az AirPrint Activator, amelyek alternatívákat kínálnak az AirPrinthez. Ezen alkalmazások sikere ismét inkább a nyomtatón múlik, mint az iOS-eszközön. Egyes nyomtatók lehetővé teszik az e-mail cím belső beállítását, hogy bármilyen eszközről levélben nyomtathasson. Bluetooth nyomtatás is lehetséges, de ez egy viszonylag korlátozott lehetőség a nyomtatóknál.