Új betűtípus felvétele a Gimp-re

Használhatja a nyílt forráskódú GIMP-t, más néven GNU Képmanipulációs Programot a vállalkozásában képek készítéséhez és szerkesztéséhez, külön költség nélkül. A program ingyenesen telepíthető és használható, de bár átfogó eszközkészlettel rendelkezik, nem kínál válogatási betűtípusokat. Valójában a GIMP a számítógépére telepített betűtípusokat használja. Kétféle módon lehet új betűtípust felvenni a GIMP-re; mindkettő viszonylag egyértelmű.

Betűtípusok megkeresése és telepítése a számítógépre

Mielőtt betűtípusokat helyezhetne el a GIMP-n, meg kell találnia és telepítenie kell őket. Szerencsére több száz webhely kínál elegáns betűtípusokat ingyen (lásd például a forrásokat). Keressen betűtípusokat, és töltse le őket a számítógép egy mappájába. A fájlkiterjesztésnek ".ttf" -nek kell lennie. Ha a betűtípusokat archiválják, bontsa ki őket a számítógép egy mappájába a WinRAR vagy bármely más ingyenes archiváló segédprogram segítségével. Ahelyett, hogy az egyes betűtípusokat a letöltés után telepítené, készítsen betűkészletet és telepítse őket egyszerre.

Telepítés a GIMP-re

Új betűtípusokat helyezhet el a GIMP-n anélkül, hogy telepítené azokat a Windows-ba. Először nyissa meg a GIMP könyvtárat, amely általában a C: \ Program Files fájlban található. Ezután nyissa meg az \ etc \ fonts mappát, és nyissa meg a fonts.conf fájlt a Jegyzettömbben. Keresse meg a sort, és illessze be annak a mappának az elérési útját, ahová korábban elmentette a betűtípusokat (például: path / to / Fonts / folder). A módosítások mentéséhez és a fájl bezárásához nyomja meg a "Ctrl-S" billentyűt. A GIMP megkeresi és betölti a betűtípusokat abban a mappában.

Telepítés Windows betűtípusokra

A GIMP alapértelmezés szerint úgy van beállítva, hogy a betűtípusokat az alapértelmezett Windows Betűtípusok mappában keresse meg, így ha a betűtípusokat helyesen telepíti, a szoftver képes lesz automatikusan megtalálni és betölteni őket. A betűtípusok telepítéséhez nyissa meg azt a mappát, ahol tárolta őket, nyomja meg a "Ctrl-A" billentyűt az összes betűtípus kiválasztásához, kattintson a jobb gombbal az egyikre, és válassza a helyi menü "Telepítés" parancsát. A betűtípusok az alapértelmezett Betűtípusok mappába vannak telepítve, így a GIMP könnyen megtalálja és betöltheti őket. Vegye figyelembe, hogy ha ezt a módszert használja, az új betűtípusok ugyanabba a mappába kerülnek, mint az alapértelmezett Windows betűtípusok, és nehéz lehet Önnek megtalálni a betűkészleteket.

Betűtípusok tesztelése

Miután telepítette a betűtípusokat, vagy a GIMP-t a mappájukba mutatta, tesztelnie kell, hogy a GIMP valóban betölti-e őket. Indítsa el a GIMP-t üzleti számítógépén, és készítsen vagy nyisson meg egy képet. Válassza ki a "Szöveg eszközt" a jobb oldali Eszköztárból, és kattintson a "Betűtípus" melletti "Aa" ikonra (az Eszköztár Szöveg területén), hogy megtekinthesse a GIMP által betöltött összes betűtípust. Görgessen fel és le a keresett betűtípusok megtalálásához. A betűtípusok betöltődnek, és felhasználhatók a képeken.