A C Corp és az S Corp. Közötti különbségek

Az AC vállalat és az S Corporation egyaránt pénzügyi védelmet nyújt. Ha beilleszti vállalkozását, hitelezői nem vehetik igénybe személyes vagyonukat az üzleti tartozások megfizetéséhez. Az S vállalat létrehozásának követelményei szigorúbbak, mint egy C vállalat esetében. A legtöbb különbség a legtöbb tulajdonos számára az, hogy az S-corp és a C-corp hogyan kezeli az adókat.

Tipp

A legnagyobb különbség a C és S vállalatok között az adók. Az AC vállalat adót fizet a jövedelméből, ráadásul adót fizet minden jövedelemként, amelyet tulajdonosként vagy alkalmazottként kap. Egy S társaság nem fizet adót. Ehelyett Ön és a többi tulajdonos a vállalat bevételeit személyes jövedelemként jelenti.

Hogy hasonlítanak egymásra

A C és S vállalatok hasonlóbbak, mint mások. Vállalkozásának létrehozásához be kell nyújtania az alapító okiratokat az állam kormányának részlegeihez vagy hasonló nevű osztályhoz. Ön fizeti a díjakat és megadja az állam által igényelt papírokat, például az üzleti címet és az igazgatók nevét.

Ha nem adja meg, hogy S-vállalatot szeretne létrehozni, akkor az állam alapértelmezés szerint C-társaság státuszt rendel hozzá. Ez azonban nem visszafordíthatatlan döntés. Feltéve, hogy megfelel az S vállalat követelményeinek, később átalakíthatja a vállalatot S-vállalattá.

S-Corp kontra C-Corp profik, hátrányok

A C vállalat felállítása nagyobb rugalmasságot nyújt, mint egy S vállalatnál. Ezért a C-corp az alapértelmezett. Az S társaság alapításához meg kell felelnie néhány további követelménynek:

  • Az S vállalatoknak legfeljebb 100 részvényes engedélyezett.

  • Minden részvényesnek amerikai állampolgárnak vagy állandó lakosnak kell lennie. A külföldi befektetők nem vásárolhatnak be.

  • Az S társaságok tulajdonosai nem lehetnek vállalatok, korlátolt felelősségű társaságok vagy közkereseti társaságok. A C vállalatok bármelyikének a tulajdonában lehetnek.

  • Az S vállalatok csak egyfajta részvényt bocsátanak ki.

Az S-corp korlátozások nem jelentenek problémát, ha egyszemélyes vagy kisvállalatot alapítanak. Ha mégis jelentős befektetéseket szeretne vonzani, ezek hátrányt jelenthetnek.

Az S-társaság felállításának nagy pluszát az áthárító adóztatás jelentette. Az adótörvény legutóbbi változásai ezt bonyolultabbá teszik.

S-Corp vs. C-Corp adóelőnyök

Az S társaságok régen az adó bajnokok voltak. Tegyük fel, hogy a cége 100 000 dollárt keresett. Az AC vállalat társasági jövedelemadót fizetne a pénz után. Ha 50 000 dollárt fizetett magának osztalékként, vagy fizetésként, akkor jövedelemadót fizetne ebből a pénzből.

Ha S vállalatot alapítana, akkor a 100 000 dollárt személyes jövedelemként kezelné. A társasági adó helyett a személyi jövedelemadót kell fizetnie. Ha osztalékként veszi ki a részét, akkor még társadalombiztosítási adót sem kell fizetnie. Az IRS azonban ragaszkodik ahhoz, hogy ha a vállalatnál dolgozik, akkor méltányos fizetést fizessen magának és vegye ki a társadalombiztosítási adót.

Egy nagy 2017-es adószámla megváltoztatta a helyzetet. Amikor életbe lép, a C vállalatoknak átalányos, 21 százalékos adókulcsuk lesz, ami vonzóbbá teszi őket. Ha azonban S-társasága van, akkor az üzleti jövedelem 20 százalékát leírhatja az 1040-es nyomtatványon. Sokkal bonyolultabb mérlegelni az adó- és hátrányokat, mint korábban. Jó lenne, ha létezne egyszerű S-corp vs C-corp számológép, de valószínűleg inkább a CPA tanácsával kell megelégednie.