Hogyan lehet megakadályozni, hogy egy iPad eldobja a Wi-Fi jeleket

Amikor találkozik ügyfelekkel vagy üzleti céllal utazik, az iPad lehetővé teszi, hogy az összes dokumentumot és projektet magával vihesse egy hordozható eszközön. Az iPad Wi-Fi szolgáltatása vezeték nélkül csatlakozik a Wi-Fi hálózatokhoz, így szinte bárhol böngészhet az interneten. Ha iPadje rendszeresen megszakít egy Wi-Fi kapcsolatot, az Apple számos hibaelhárítási tippet javasol, amelyek segítenek megoldani a problémát.

1

Frissítse az irodai vagy otthoni Wi-Fi router firmware-jét a legújabb verzióra. Az elavult firmware gyakran okoz kapcsolódási problémákat. Néhány útválasztó automatikusan ellenőrzi a firmware frissítéseit. Ha a tiéd nem, látogasson el az útválasztó gyártó webhelyére, és keressen firmware-t a Letöltések vagy a Támogatás oldalon.

2

Határozza meg, hogy az útválasztó WEP, WPA vagy WPA2 biztonságot használ-e. Ehhez nyissa meg az Internet böngészőt egy számítógépen, és keresse fel az útválasztó konfigurációs oldalát. Ha az útválasztó WEP-biztonságot használ, váltson WPA vagy WPA2-re. Az Apple szerint a WEP biztonsága rendszeres szétkapcsolást okozhat.

3

Újítsa meg az iPad DHCP-bérletét. Koppintson a "Beállítások" és a "Wi-Fi" elemre. Koppintson a kívánt vezeték nélküli hálózat jobb oldalán található nyílra, és válassza a "Bérlet megújítása" lehetőséget.

4

Törölje azt a hálózatot, amely problémákat okoz a csatlakozással kapcsolatban. Koppintson a "Beállítások" és a "Wi-Fi" elemre. Válassza ki a kívánt hálózatot, majd érintse meg a "Felejtse el ezt a hálózatot" elemet. Ez az opció törli a hálózat beállításait, ezért újra meg kell adnia azokat.

5.

Ha a probléma továbbra is fennáll, állítsa vissza az iPad összes hálózatának beállításait. Koppintson a "Beállítások", "Általános" és "Visszaállítás" elemre. Koppintson a "Hálózati beállítások visszaállítása" elemre. Írja be újra az egyes hálózatok konfigurációs adatait.

6.

Indítsa újra az iPad-t az IP-cím megújítása vagy a Wi-Fi hálózati beállítások visszaállítása után. Az iPad újraindításához tartsa lenyomva az "Sleep / Wake" gombot. Amikor megjelenik a piros csúszka, csúsztassa el a készülék kikapcsolásához. Az iPad bekapcsolásához nyomja meg ismét az "Alvás / Ébresztés" gombot.