A Windows XP újratöltése a fájlok eltávolítása nélkül

A rendszerfájlok törlése, a rendszerleíró adatbázis módosítása és az inkompatibilis illesztőprogramok Windows XP rendszerre történő telepítése károsíthatja az operációs rendszer integritását, működésképtelenné teheti azt. A vírusfertőzések gyakran felelősek a fent említett változtatásokért a rendszerben, de azok az alkalmazottak, akik adminisztratív hozzáféréssel rendelkeznek a munkaállomáshoz, káros módosításokat hajthatnak végre az operációs rendszeren is. A Windows XP újratelepítése javíthatja az operációs rendszert, de ha a munkával kapcsolatos fájlokat a rendszerpartíción tárolják, a telepítés során minden adat törlődik. A Windows XP fájlok elvesztése nélküli újratöltéséhez helyben frissítést hajthat végre, más néven javítási telepítést.

1

Helyezze be a Windows XP CD-t az optikai meghajtóba, majd nyomja meg a "Ctrl-Alt-Del" billentyűt a számítógép újraindításához.

2

Nyomja meg bármelyik gombot, amikor a rendszer kéri a lemez tartalmának betöltését. Nyomja meg az "Enter" -t a Welcome to Setup képernyőn.

3

Olvassa el a licencszerződést, és nyomja meg a "PgDn" gombot az oldal lefelé görgetéséhez. Nyomja meg az "F8" gombot a feltételek elfogadásához. A CD a Windows XP korábbi telepítéseit keresi.

4

Nyomja meg az "R" gombot a kiválasztott operációs rendszer javításához. A lemez elkezdi újratelepíteni az operációs rendszert a merevlemezre a személyes fájlok befolyásolása nélkül. A javítási telepítés befejezéséhez kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

5.

Jelentkezzen be a Windows XP rendszerbe, és jelentkezzen be az internetre, amikor a telepítés befejeződik. Kattintson a "Start", "Minden program", majd a "Windows Update" gombra.

6.

Kattintson a "Frissítések keresése" elemre az operációs rendszerhez újratelepítéshez szükséges szervizcsomagok és gyorsjavítások megkereséséhez.

7

Kattintson a "Telepítés most" gombra, hogy naprakész legyen a helyben történő frissítés.