Hogyan lehet összekapcsolni egy Linksys vezeték nélküli útválasztót

Ha az irodájában több számítógép van, akkor a Linksys vezeték nélküli útválasztóval mindegyiket összekötheti ugyanabba a hálózatba. A hálózatba kötött számítógépek hozzáférnek az internethez, és adatokat, például dokumentumokat vagy projektinformációkat osztanak meg egymással. Az útválasztó azonban nem működik, ha csak csatlakoztatja. Mielőtt a számítógép csatlakozni fog az internethez, először konfigurálnia kell.

1

Csatlakoztasson egy Ethernet kábelt a vezeték nélküli útválasztó hátulján található "Internet" vagy "WAN" feliratú porthoz. Csatlakoztassa a kábel másik végét a kábelmodem Ethernet portjához.

2

Ethernet kábellel csatlakoztassa a számítógépet az útválasztó 1., 2., 3. vagy 4. porthoz. Ha vezeték nélküli kapcsolatot szeretne, a telepítés befejezése után később eltávolíthatja az Ethernet kábelt.

3

Csatlakoztassa az útválasztót egy hálózati csatlakozóhoz a mellékelt hálózati adapterrel. Amikor az útválasztó befejezte az inicializálást, az előlapon lévő LED-eknek zölden kell világítaniuk.

4

Indítson el bármilyen webböngészőt. Írja be a címsorba a "192.168.1.1" szót (idézőjelek nélkül), majd nyomja meg az "Enter" billentyűt.

5.

Írja be az "admin" szót (idézőjelek nélkül) a Jelszó mezőbe. Ne írjon be semmit a Felhasználónév mezőbe. Kattintson az "OK" gombra.

6.

Kattintson a "MAC Address Clone" elemre a Beállítás fülön. Kattintson az "Engedélyezve" és a "A számítógép klónozása a MAC-ra" elemre, majd válassza a "Beállítások mentése" lehetőséget.

7

Kattintson az "Állapot" elemre, és nézze meg az Internet IP-cím mellett található számokat. Ha itt számokat lát, akkor az útválasztó megfelelően van beállítva. Ha a "0.0.0.0" szöveget látja, kattintson az "IP-cím felszabadítása" elemre, majd az "IP-cím megújítása" gombra. Alternatív megoldásként, ha rendelkezik Wireless-G vagy Wireless-B útválasztóval, kattintson a "DHCP Release" és a "DHCP Renew" gombra.

Csatlakozás a hálózathoz

1

Kapcsolja be a Linksys útválasztót, és állítsa három-10 láb távolságra a számítógéptől. Engedélyezze a vezeték nélküli módot a számítógépén, ha laptopot használ.

2

Kattintson a Windows Start képernyőn az „Asztal” csempére, majd a tálcán kattintson a „Vezeték nélküli” ikonra.

3

Kattintson a hálózat nevére. Ha a számítógép indításakor automatikusan szeretne csatlakozni ehhez a hálózathoz, kattintson a "Csatlakozás automatikusan" jelölőnégyzetre.

4

Kattintson a "Csatlakozás" gombra. Írja be a hálózati biztonsági jelszót, majd kattintson a "Tovább" gombra. Ha nem tudja a jelszavát, jelentkezzen be a Linksys útválasztó konfigurációs oldalára. Kattintson a "Vezeték nélküli" fülre, és válassza a "Vezeték nélküli biztonság" lehetőséget. Keresse meg a jelszót a Jelszó, a WPA megosztott kulcs vagy az előre megosztott kulcs mezőben.

5.

Kattintson az "Igen, kapcsolja be a megosztást és csatlakozzon eszközökhöz" lehetőségre, hogy más eszközök megosszák ezt a hálózati kapcsolatot. Ez ideális munkahelyi vagy otthoni hálózatokhoz.