Az Android operációs rendszer letöltése

Ha vállalkozása érdekelt az Android szoftverek fejlesztésében, töltse le a forráskódot vagy az operációs rendszer előre lefordított verzióját. A kód nyílt forráskódú licenc alatt áll a nyilvánosság rendelkezésére. Az Android szoftver verem beágyazott rendszereken, például mobiltelefonokon és táblagépeken fut, amelyek már telepített Android rendszerrel érkeznek az ügyfelekhez. Mivel az Android-eszközök mérete és feldolgozási teljesítménye eltér, az eszközgyártók egy adott eszközhöz konfigurálják az Android-ot. A frissítések és frissítések a gyártó közvetlen letöltéseként érhetők el.

Virtuális gép

1

Látogasson el az Android Developers webhelyére az Android System Development Kit vagy SDK letöltéséhez és telepítéséhez (lásd: Források). Az SDK telepítéséhez kattintson duplán a letöltött archívumra a tartalom kibontásához. Kattintson duplán az „Android SDK” mappára a könyvtárba való belépéshez.

2

Kattintson duplán az „Android SDK Manager” elemre a Google letöltő eszköz elindításához. Jelölje be a négyzetet a letölteni kívánt Android-verziók mellett. Kattintson az ablak alján található „Csomagok letöltése” elemre. Zárja be az SDK kezelőt, amikor a letöltés befejeződik.

3

Kattintson duplán az „Android AVD Manager” elemre, amely lehetővé teszi új Android virtuális eszköz létrehozását. Kattintson az „Új” gombra, majd az „Android verzió” menüre, és válassza ki az Android operációs rendszert a virtuális eszközhöz. Kattintson a „Memória” mezőre, és írja be a virtuális SD-memória mennyiségét, például 200 MB. Kattintson a „Befejezés” gombra az eszköz létrehozásához, majd kattintson az „Indítás” gombra, amikor készen áll az eszköz használatára.

Forráskód

1

Kattintson a Windows "Start" gombjára, majd a "Computer" gombra. Kattintson duplán a „C:” meghajtóra, hogy belépjen a merevlemez gyökérmappájába. Kattintson a jobb gombbal a mappán belül, és hozzon létre egy új mappát. Nevezze el a "bin" mappát (idézőjelek és kisbetűk nélkül).

2

Töltse le a Repo kódot az Android Developers webhelyéről (lásd: Erőforrások). Bontsa ki az archívumot a „C: \ bin” könyvtárba. Kattintson a jobb gombbal a „Számítógép” elemre, majd a „Tulajdonságok” elemre. Kattintson a „Speciális” gombra, és válassza a „Környezeti változók” lehetőséget. Kattintson az „Útvonal” elemre, és válassza a „Szerkesztés” lehetőséget.

3

Nyomja meg a "jobb nyíl" billentyűt, hogy a kurzort az útváltozó végére vigye. Adja hozzá a következő könyvtárat az útvonal végéhez:

: C: \ bin \ repo

A módosítások megerősítéséhez kattintson az „OK” gombra.

4

Látogasson el a github.com oldalra a verziókezelő szoftver letöltéséhez és telepítéséhez (lásd: Erőforrások). Kattintson duplán a letöltött fájlra a szoftver kibontásához és konfigurálásához.

5.

Kattintson a Windows "Start" gombjára, és írja be a "cmd" szót a Keresés mezőbe. Írja be a következő parancsot az ablakba a Repo konfigurálásához:

repo init -u //android.googlesource.com/platform/manifest

6.

Írja be a következő parancsot az Android letöltéséhez a Google fejlesztőktől:

repo szinkron

Az Android-adattár letöltése körülbelül egy órát vesz igénybe.