Mindent elveszítek, ha visszaállítom a Kindle-t?

A Kindle visszaállítási funkciója lehetővé teszi, hogy probléma esetén az e-könyv olvasót visszaállítsa az eredeti gyári beállításra. A szolgáltatás megoldja a problémákat, beleértve az üzleti és egyéb e-könyvek nem nyitását, a készülék lefagyását, nem megfelelő működését és az, hogy nem férhet hozzá az Amazon-fiókjához. A Kindle alaphelyzetbe állításával minden e-könyv, digitális magazin és személyes beállítás törlődik, amelyet az e-könyv olvasón tárolt. Elveszíti személyes beállításait, és újra létre kell hoznia azokat. Digitális tartalma mind törlődik, de nem fogja elveszíteni; csak annyit kell tennie, hogy újra regisztrálja Kindle-ját az Amazon-fiókjába, hogy visszakaphassa tartalmát.

Végső megoldás

A Kindle-t csak végső esetben állítsa alaphelyzetbe, mivel ez a folyamat törli mindazokat, amelyeket letöltött és telepített az eszközre, valamint az Amazon-fiók adatait. Ha valaha elfelejtette a Kindle jelszavát, akkor vissza kell állítania az e-könyv olvasót. Az e-könyvolvasó nem tartalmaz olyan módszert, amellyel csak a Kindle jelszavát állíthatja vissza. El kell végeznie a visszaállítási eljárást, hogy visszanyerje a Kindle hozzáférését. A Kindle első beállításakor jegyezze fel jelszavát, és próbálja meg ne elveszíteni vagy elfelejteni a jelszót, hogy elkerülje az eszköz visszaállítását.

Biztonsági mentés

A Kindle eszközök, beleértve a Kindle Fire, a Kindle Fire HD és a Paperwhite, valamint más Kindle modellek, a Kindle Store-ból vásárolt tartalmat automatikusan az Amazon Cloud online tárhelyére tárolják. Ez a tárolási módszer lehetővé teszi a Kindle tartalmának gyors letöltését és visszaállítását anélkül, hogy az Kindle visszaállítása után meg kellene vásárolnia az e-könyveket és a digitális tartalmat. De személyes beállításait nem menti az Amazon Cloud. Ha vissza szeretné állítani a Kindle beállításait a visszaállítás előtt, csatlakoztassa az eszközt a számítógépéhez, hogy szinkronizálja az eszközön található elemeket a számítógép Kindle mappájával. A szinkronizálás azonnal megkezdődik.

Visszaállítás

A Kindle alaphelyzetbe állításához nyomja meg vagy érintse meg a "Menü" gombot a kezdőképernyőn, és válassza a "Beállítások" lehetőséget. Megjelenik a "Beállítások" képernyő. Nyomja meg vagy érintse meg ismét a "Menüt", és válassza a "Visszaállítás a gyári alapértékekre" lehetőséget. A Kindle megkezdi az alaphelyzetbe állítást és automatikusan kikapcsol. A visszaállítási folyamat befejezése után a Kindle kéri.

Kindle regisztráció

A Kindle újraregisztrálásához nyomja meg vagy érintse meg a „Home” gombot. Nyomja meg vagy érintse meg a „Menü” gombot, és ellenőrizze, hogy a Whispernet be van-e kapcsolva - ha nem, akkor érintse meg a „Bekapcsolás” lehetőséget a „Whispernet” mellett. Keresse meg és válassza a „Beállítások” lehetőséget, majd válassza a „Regisztráció” lehetőséget. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat az Amazon felhasználónév és jelszó megadásához. Navigáljon az OK gombra, és válassza a regisztráció befejezéséhez. A Kindle jelszó beállításához nyomja meg vagy érintse meg a „Home” gombot. Nyomja meg vagy érintse meg a „Menü” gombot. Keresse meg és válassza a „Beállítások” lehetőséget, majd válassza a „Bekapcsolás” lehetőséget az „Eszközjelszó” mellett. Írja be kétszer a kívánt jelszót, és a jelszó második mezőjébe írja be a jelszót. A jelszó hozzárendeléséhez válassza a „Küldés” lehetőséget. Miután a regisztrációs folyamat befejeződött, hagyja a Kindle-t csatlakoztatva a számítógépéhez, hogy szinkronizálja a mentett beállításokat és tartalmat a Kindle-jával.Az Amazon Cloud tartalma automatikusan letölti és telepíti az Ön Kindle-jába, miután újra regisztrálta az e-könyv olvasót.

Szülői felügyelet

Nem lehet elindítani a visszaállítási eljárást, ha be van állítva a Kindle szülői felügyelet. A visszaállítás megkezdéséhez meg kell adnia a Szülői felügyelet jelszavát, amikor a rendszer kéri. Ha nem emlékszik a szülői felügyeleti jelszóra, akkor a rendszer felszólításra írja be az alapértelmezett jelszót: "111222777". A visszaállítási folyamat a jelszó megadása után azonnal megkezdődik.