Hogyan nyitható meg a .Doc a WordPad-ban

A WordPad program egy egyszerű szövegszerkesztő program, amely a Windows minden példányához tartozik. Annak ellenére, hogy a Microsoft eltávolította a dokumentum .doc formátumban történő mentésének lehetőségét a WordPad segítségével, és a WordPad nem tudja megnyitni az újabb .docx fájlkiterjesztésbe mentett dokumentumokat, a WordPad továbbra is képes megnyitni minden olyan dokumentumot, amelyet a .doc fájlkiterjesztéssel mentett el. A .doc fájl megnyitása a WordPad segítségével ugyanolyan, mint egy dokumentum megnyitása a Wordben, bár néhány további lépéssel.

1

Kattintson a "Start" gombra a számítógép tálcáján, és válassza a "Futtatás" lehetőséget. Írja be a "wordpad" szót a megadott helyre, és kattintson az "OK" gombra a WordPad elindításához.

2

Kattintson a "File" menüre, és válassza a "Open" opciót.

3

Kattintson a "Típusú fájlok" fejléc jobb oldalán található nyílra, és válassza a legördülő menü "Word for Windows (* .doc)" opcióját.

4

Keresse meg a számítógép merevlemezén a megnyitni kívánt .doc fájlt, jelölje ki azt, majd kattintson a "Megnyitás" gombra a dokumentum megnyitásához a WordPad programban.