A Vizio Soundbar javítása

A Vizio hangsávok nagyszerű módja a külső eszközökről érkező hangok felerősítésének, anélkül, hogy egy teljes hangszórórendszert kellene beszerezni. Ezáltal a hangsávok ideálisak a kisvállalkozások számára használt eszközökkel való párosításhoz is. A Vizio hangsávokkal kapcsolatos legtöbb probléma abból az eszközből származik, amelyhez csatlakoztak, vagy egy másik közeli eszköz vagy objektum által okozott interferencia eredménye, de esetenként a probléma az eszköz hardverével is felmerülhet. A hibaelhárítással próbálkozzon a Vizio hangsáv kijavításával vagy alaphelyzetbe állításával, mielőtt a Vizio támogatáshoz fordulna.

Tipp

Ne felejtse el áttekinteni a Vizio soundbar kézikönyvét az eszközére vonatkozó hibaelhárítási információkról.

A Soundbar nem kapcsol be

 1. Ellenőrizze a csatlakozásokat

 2. Tolja a Vizio Soundbar és a külső eszköz összekötő tápkábel csatlakozóit határozottan a hálózati csatlakozóba, amelyhez csatlakozik, valamint a készülék csatlakozó portjához. Ha az eszköz mindkét végén lazán van csatlakoztatva, előfordulhat, hogy nem kapcsol be.

 3. Próbáljon ki egy másik eszközt

 4. Csatlakoztasson egy másik eszközt, amelyről tudja, hogy működik, a váltóáramú aljzathoz, amelyhez a hangsáv csatlakozik. Ha ez az eszköz szintén nem működik, akkor valószínűleg probléma van a kimenettel, például egy megszakadt megszakító vagy egy hibás kimenet.

 5. Távolítsa el a jelzáródásokat

 6. Menjen közelebb a Vizio hangsávhoz, és távolítson el minden tárgyat a távirányító és a hangsáv között, majd próbálja meg a távvezérlővel bekapcsolni a hangsávot. Előfordulhat, hogy a távvezérlő nem kapcsolja be a hangsávot, ha az 15 méterre van a készüléktől, vagy ha a távvezérlő és a hangsáv között tárgyak vannak. Ha egyik opció sem működik, próbálja meg megnyomni a „Power” gombot a hangsávon. Ha a készülék bekapcsol, próbálja meg kicserélni az elemeket a távvezérlőben, mert valószínűleg lemerülnek.

 7. Tipp

  Győződjön meg arról, hogy a Vizio hangsáv-távirányítója új elemekkel rendelkezik.

Nincs hang

 1. Ellenőrizze a hangerőt

 2. Növelje a hangerőt a Vizio hangsávon, és győződjön meg arról is, hogy a hangsáv nincs-e némítva.

 3. Ellenőrizze az audio beállításokat

 4. Ellenőrizze a külső eszköz hangbeállításait, és győződjön meg arról, hogy be van állítva a hang kiadására csatlakoztatott eszközön keresztül. Például, még akkor is, ha a Vizio hangsáv megfelelően van csatlakoztatva, ha a TV-készüléket csak a belső hangszórókon keresztül kívánja kimenni, a hangsávra nem érkezik hang.

 5. Ellenőrizze a bemenetet

 6. A hangsáv távirányítóján vagy magán a hangsávon nyomja meg az "Input" gombot a bemeneti hang lejátszásához. Addig nyomja meg az "Input" gombot, amíg a hangsáv képernyőn megjelenik annak a külső eszköznek a bemenete, amelyről hangot szeretne hallani.

Statikus vagy zümmögő hang

 1. Ellenőrizze a kábeleket

 2. Ellenőrizze, hogy a két eszközt összekötő audiokábelek megfelelően vannak-e a helyükön.

 3. Próbáljon ki egy másik bemenetet

 4. Csatlakoztassa a csatlakozókábelt a hangsáv másik bemenetéhez. Ha továbbra is statikus hang hallható, cserélje ki a kábelt, mert sérült vagy hibás lehet. Alternatív megoldásként, ha a bemenet váltása megoldja a problémát, akkor az a bemenet lehet hibás, amelyhez a hangsávon korábban csatlakozott. Ebben az esetben vegye fel a kapcsolatot a Vizio ügyfélszolgálatával a bemenet javításával kapcsolatban.

 5. Távolítson el minden zavaró eszközt

 6. Vigye el a vezeték nélküli jelet küldő eszközöket a Vizio hangsávtól, mivel ezek ilyen típusú interferenciát okozhatnak. Az általában interferenciát okozó eszközök közé tartoznak a bébimonitorok, vezeték nélküli útválasztók és mobiltelefonok.