Hogyan lehet elérni, hogy a Microsoft Word abbahagyja a törlést gépelés közben

A számítógépnek két különféle gépelési módja van - a beszúrás és a felülírás mód. Az előbbi az alapértelmezett mód, és a vártnál sokkal jobban működik, a beírt szöveget a szövegmutató helyére kell beilleszteni, kiszorítva a meglévő szöveget. Ez utóbbi helyettesíti a szöveget ahelyett, hogy elmozdítaná, gyakorlatilag "fölé írja", ahogy a neve is mutatja. Egy gomb megnyomásával válthat a két mód között; ha nem gondolja, hogy valaha is használja a típustípust, akkor a Microsoft Wordben is véglegesen kikapcsolhatja.

1

Nyomja meg az "Ins" gombot az overtype mód kikapcsolásához. A billentyűzet modelljétől függően ez a kulcs lehet "Beszúrás" feliratú is. Ha egyszerűen le akarja tiltani a típustípust, de meg akarja kapcsolni azt, akkor kész. Ha véglegesen le szeretné tiltani a Wordben, hogy véletlenül se aktiválja, folytassa a következő lépéssel.

2

Válassza a "Fájl" fület, kattintson az "Opciók" gombra, és válassza a "Speciális" fület.

3

Tiltsa le a "Használja az Insert Key-t az Overtype Mode vezérléséhez" jelölőnégyzetet, majd kattintson az "OK" gombra. Ennek során győződjön meg arról, hogy az "Overtype Mode használata" jelölőnégyzet is ki van kapcsolva, különben túlzott módú módban ragad.