Normál nyomtató papírméretek

Két fő szabványos papírrendszer van használatban az egész világon: az Egyesült Államok szabványa, amely a hagyományos papírméretek hüvelykén alapul, és egy nemzetközi szabvány, amely metrikus méréseken alapul. Sok nyomtató különféle méretben képes papírokat venni.

Tipp

Ha az Egyesült Államokban vagy Kanadában tartózkodik, a legtöbb dokumentum szabványos nyomtatópapír-mérete megegyezik a szabványos levélpapír méretével, amely 8,5 hüvelyk és 11 hüvelyk. A világ többi részén A4, ami 297 × 210 milliméter.

A nyomtató papír méretei az Egyesült Államokban

Ha az Egyesült Államokban vagy Kanadában tartózkodik, akkor a leggyakoribb papírméret a levélméretű papír, amely 8,5 hüvelyk és 11 hüvelyk. Általában, ha valaki üzleti, kormányzati vagy tudományos célokra kéri, hogy nyomtasson ki egy dokumentumot, akkor a 8,5 hüvelyk és 11 hüvelyk méretű papírméret akkora, mint amilyet elvárnak, hacsak nem mondanak másként. Ez a leggyakoribb papírméret, amely a legtöbb irodai cikkben vagy irodaszerben kapható.

A dokumentumokat szinte általánosan álló formátumban nyomtatják, ami azt jelenti, hogy a papír hosszabb méretét vertikális dimenzióként kezeljük. Az fekvő formátumnak nevezett alternatív formátumot általában csak speciális felhasználású dokumentumok, például diagramok, fényképek vagy egyéb grafikák nyomtatására használják.

Egyéb gyakori méretek, amelyekkel találkozhat, a legális méret, amely 8,5 hüvelyk és 14 hüvelyk. Ez a formátum ugyanolyan szélességű, mint a levélpapír, de a papír hosszúsága három centivel hosszabb. Ahogy a neve is sugallja, néha szokásos papírméretként használják bizonyos típusú jogi dokumentumokhoz.

Egy másik papírméret, amelyet főkönyvnek vagy bulvárlapnak hívnak, 11 hüvelyk és 17 hüvelyk. Ha a papírt álló helyzetben használjuk, tabletta papírnak hívjuk; amikor fekvő tájolásban használják, főkönyvnek hívják. Ahogy a nevekből is kitűnik, néha hírlevelekhez és pénzügyi dokumentumokhoz, valamint más táblázatokhoz használják, amelyek nem illenek szépen levél méretű papírra vagy legal méretű papírra.

Sok nyomtató és fénymásoló különféle méretű papírokat készíthet. Ellenőrizze a nyomtató kézikönyvét, hogy megtudja, milyen méretű papírokat használhat a nyomtató, és hogyan töltheti be a papírt, és hogyan módosíthatja a nyomtató méretbeállításait.

A nyomtató papír méretei külföldön

Az Egyesült Államokon és Kanadán kívül általában egy másik papírméret-rendszert használnak. Ez a méretrendszer metrikus méréseken alapul, és az A0 néven ismert méret 1 négyzetméter területre van tervezve. Ez 1189 × 841 milliméter.

További méretek: A1, A2, A3, A4 és így tovább. Mindegyik méret előállítható az előző méretből úgy, hogy a leghosszabb méret felét megfelezi és megőrzi a rövidebb méretét. Például az A1 841 × 594 milliméter, mivel a leghosszabb oldala megegyezik az A0 papír legrövidebb oldalával, a rövidebb pedig az A0 papír leghosszabb oldalának a fele.

Ez azt jelenti, hogy két A1 lap nyomtatható egy A0 lapra; négy A2 lap nyomtatható egy A0 lapra, és így tovább. Ebben a sorozatban a leggyakrabban használt formátum az A4, amely lényegében megegyezik az amerikai levélméretű papírral. Az A4-es lap 297 milliméter / 210 milliméter, ami 8,3 hüvelyk és 11,7 hüvelyk, ami valamivel magasabb és kissé kevésbé széles, mint a levélméretű 8 és 1/2 hüvelyk 11 hüvelyk méretű papír.