A Google Chrome nem tölt be weboldalakat

A Google Chrome-hoz és a nem töltődő weboldalakhoz kapcsolódó problémákat az internetkapcsolat vagy maga a böngésző okozhatja. Mielőtt elkezdené kezelni, határozza meg a probléma okát. Csökkentse a hibaelhárításra fordított időt, és a lehető leggyorsabban tudja ismét zökkenőmentesen futtatni a vállalati munkafolyamatot.

Internet kapcsolat

Tesztelje az internetkapcsolatával kapcsolatos problémákat: töltsön be különféle webhelyeket a Chrome-ba, váltson másik webböngészőre, és futtasson olyan alkalmazást, amelynek működéséhez internet-hozzáférésre van szükség, például a Spotify vagy az Outlook. Próbálja meg alaphelyzetbe állítani a hálózati útválasztót, frissíteni a hálózati kártya vagy adapter telepített illesztőprogramjait, és ellenőrizni a helyi hálózaton keresztüli kapcsolatokat, ha nem tud csatlakozni az internethez. Ha a csatlakozási problémák továbbra is fennállnak, kérjen segítséget az Internet szolgáltatótól.

Böngésző probléma

Alternatív webböngészőre váltás, például a Microsoft Internet Explorer vagy a Mozilla Firefox meghatározhatja, hogy problémái a Google Chrome-ra korlátozódnak-e. Ha a webhelyek problémamentesen elérhetők egy másik böngészőben, próbálja meg törölni a Chrome által tárolt gyorsítótárat és cookie-kat a Beállítások oldalon. Az Adatvédelem címsor alatti "Hálózati műveletek előrejelzése az oldalbetöltési teljesítmény javítása érdekében" lehetőség kikapcsolása szintén megoldhatja a problémát. A szoftver eltávolítása, majd a legújabb verzió újratelepítése a Google Chrome hivatalos webhelyéről segíthet. Ez a folyamat visszaállítja a böngésző beállításait, törli a sérült ideiglenes fájlokat vagy beállításokat a lemezről, és alkalmazza a legújabb kompatibilitási frissítéseket és hibajavításokat a fejlesztőktől.

Bővítmények és kiegészítők

A Google Chrome tetején futó hibás bővítmények és kiegészítők szintén befolyásolhatják a böngésző funkcionalitását. A telepített bővítmények listájának megtekintéséhez válassza a Chrome menü „Eszközök”, majd a „Bővítmények” elemét. Tiltsa le vagy távolítsa el a bővítményeket egyenként, minden alkalommal indítsa újra a Chrome-ot, hogy ellenőrizze, hogy ezen eszközök bármelyike ​​okoz-e problémát. Ha azonosít egy problémát okozó kiterjesztést, forduljon a fejlesztőhöz frissítéssel vagy hibajavítással kapcsolatban.

Harmadik féltől származó szoftver

Lehetséges, hogy a vírusirtó vagy tűzfalszoftver blokkolja a Chrome-ot, és megakadályozza az internethez való hozzáférést. Ellenőrizze a telepített biztonsági szoftver beállításait, és frissítse ezeket a programokat a legújabb verziókra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem ez a helyzet. Alternatív megoldásként egy rosszindulatú program fertőzése blokkolhatja az internetkapcsolatot. Futtasson alapos rendszerellenőrzést a problémák kereséséhez, és telepítsen egy további igény szerinti szkennert - például a Spybot Search And Destroy - a biztonsági fenyegetések felkutatásához és eltávolításához.