GIF beágyazása a PowerPoint-ba

Az animált GIF-ek viccesek és nagyon szórakoztatóak lehetnek. A jól elhelyezett GIF akár üzleti bemutatón is segíthet a közönség figyelmének újbóli összpontosításában, hogy egy fontos szempontot hangsúlyozzon. Akár már rendelkezik GIF-del, amelyet hozzá szeretne adni egy diához, vagy még mindig ötleteket keres, az egyik beillesztése a PowerPoint-pontba csak egy percet vesz igénybe. Csak légy óvatos, ha effektusokat ad hozzá a GIF-hez - a ferde és a 3D-s elforgatások miatt az animáció összeomolhat.

GIF beszúrása a PowerPoint-ba

Ha már rendelkezik GIF-lel, amely tökéletes a prezentációjához, akkor egy pillanat alatt beillesztheti a PowerPointba. Csak nyissa meg a PowerPoint projektjét, és válassza ki azt a diát, amelyhez GIF-et szeretne hozzáadni. Kattintson a szalag Beszúrás fülére, és válassza a "Képek" lehetőséget. Amikor megnyílik a Kép beszúrása párbeszédpanel, válassza ki a GIF-et tartalmazó mappát, majd válassza a GIF fájlt, majd kattintson a "Megnyitás" gombra. A GIF-nek most meg kell jelennie a dián, de a dia szerkesztése közben nem animálódik.

A GIF animációjának teszteléséhez kattintson az ablak alján található "Diavetítés" ikonra. Alternatív megoldásként kattintson a szalagon a Diavetítés fülre, majd válassza a "Diavetítés" lehetőséget a Dia indítása csoportban. A diavetítés előnézetének törléséhez nyomja meg az Esc billentyűt a billentyűzeten.

GIF-ek keresése a prezentációhoz

Ha nincs GIF-je, amely éppen megfelel a prezentációjához, akkor nagyon könnyű online megtalálni. Több ezer animált GIF közül lehet választani. Egy gyors keresés a Google képein, beleértve a "GIF" kulcsszót is, elvégzi ezt a feladatot.

Alternatív megoldásként megtalálhat egyet a PowerPointon, ha a szalag Beszúrás fülén kiválasztja az "Online képek" lehetőséget. Ez a lehetőség a Bing Image keresést használja, és lehetőséget ad arra, hogy csak a Creative Commons által engedélyezett képeken keressen, így nem kell aggódnia a szerzői jogi törvények megsértése miatt, ha a prezentációját online közzéteszi.

A GIF animációs hurkok vezérlése

Az animált GIF alapvetően egy mini film, amely legalább két képből áll, külön képkockákban. A keretek száma határozza meg, hogy az animáció mennyi van a GIF-ben, míg a keretek ciklusainak száma meghatározza, hogy a GIF képe mennyi ideig animálódik.

A legtöbb GIF-et úgy tervezték, hogy folyamatosan hurcolódjon, ami zavaró lehet egy PowerPoint-prezentációban. Ha azt szeretné, hogy az animáció bizonyos idő után leálljon, ezt bármely online GIF-szerkesztővel megteheti. A Microsoft olyan webhely használatát javasolja, mint az ezgif.com. Más weboldalak: gifmaker.org és giphy.com. Ezek a webhelyek azt is lehetővé teszik, hogy saját GIF-eket készítsen, videókból kivágva, vagy képek sorozatának összeállításával.

Töltse fel a GIF-et a webhelyre, és kattintson a "Felosztás keretekre" gombra. Ez feltárja a kép animálásához használt minden keretet. Kattintson az "Animáció szerkesztése" gombra. Kattintson a "Hurokszám" négyzetre, és adja meg, hányszor szeretné a GIF-et végigvezetni a képkockáin, majd kattintson a "GIF készítése" gombra. Kattintson a "Mentés" gombra.

Miután letöltötte a GIF-et a számítógépére, beillesztheti egy PowerPoint diába.

GIF szerkesztése a PowerPointban

Csakúgy, mint bármely más, a diába illesztett kép, szükség szerint áthelyezheti és átméretezheti a GIF-et. A kép mozgatásához húzza az egérrel. A GIF átméretezéséhez anélkül, hogy torzítaná a képarányát, húzza bármelyik sarkot, miközben lenyomva tartja a Shift billentyűt. Akár elforgathatja a képet, ha a kör alakú horgonyt a kép fölé húzza.

Ha a kép kijelölése közben a Format fülre kattint a szalagon, akkor számos más lehetőséget lát a hatások hozzáadásához a képhez. Hozzáadhat szegélyt, árnyékokat adhat a képen belül vagy kívül, vagy akár hozzá is adhat egy tükröződést a kép alatt a

A formázási változtatások többsége nem fogja befolyásolni a GIF animációját. Néhány effektus, például ferde hozzáadása a képhez vagy a 3D-s elforgatás egyikének használata, törli az animációt, így a GIF csak állókép lesz.