A HDMI-kábelem hangereje nem kerül átadásra

A HDMI-kábelek nagyfelbontású minőségben továbbíthatnak videót és hangot egyik eszközről a másikra. Számos oka lehet annak, hogy HDMI kábelt használva nem hallhat forrást egy másik eszközön; előfordulhat, hogy a beállítások nem megfelelőek az egyik eszközön, hibás lehet a hardver vagy maga a kábel is rossz.

Kábeldoboz

Egyes HDMI kimenettel rendelkező kábeldobozok megkövetelik, hogy a kábeldobozon lévő kapcsolót is mozgatnia kell annak megadásához, hogy a TV audiokimenetét a HDMI kábelen keresztül kell csatlakoztatni, más csatlakozó kábel helyett. Ha nem akarja a hangot a HDMI-kábelen keresztül továbbítani, akkor egy másik kábellel csatlakoztatnia kell a hangot a TV-készülékhez, majd meg kell határoznia, hogy az audiokimenetet a kábeldobozon található kábelen keresztül kívánja-e kimenni.

PC

Miután HDMI kábellel csatlakoztatta a számítógépet TV-hez vagy más külső kijelzőhöz, meg kell változtatnia a számítógép hangbeállításait úgy, hogy a számítógép hangja a HDMI-kábelen keresztül irányuljon, hogy biztosítsa a számítógép hangjának továbbítását a külső eszközre. Míg egy külső eszköz automatikusan felismeri a számítógép kijelzőjét, az audiofeedet csak akkor veszik fel, ha a számítógép beállításait megváltoztatják. Ellenőrizheti számítógépének beállításait a Vezérlőpult megnyitásával, majd a "Hardver és hang" kiválasztásával. Válassza a "Hang" lehetőséget, majd kattintson a "Lejátszás" fülre. Válassza ki a HDMI-eszközt a listából, kattintson az "Apply" gombra, majd az "OK" gombra.

DVD vagy Blu-ray

A DVD- és Blu-ray-eszközök gyakran saját hangerőszabályzóval rendelkeznek az eszközön vagy az eszközhöz társított távirányítóval. Győződjön meg arról, hogy ezeken az eszközökön fel van-e kapcsolva a hangerő, és nem csak a tévében. Győződjön meg arról is, hogy az eszköz hangja be van-e állítva a HDMI-kábelen keresztül vagy olyan formátumban, amely a HDMI-kábelen keresztül továbbítható.

Más problémák

Ellenőrizze, hogy a HDMI-kábel szilárdan csatlakozik-e a forráseszközhöz és ahhoz az eszközhöz, amelyhez csatlakozik. Ha az eszköz nincs megfelelően csatlakoztatva, akkor láthat képet, de nem hallhat hangot. Győződjön meg arról, hogy a hangerőt nem kapcsolta le vagy némította sem a forráseszköz, sem az az eszköz, amelyen a forrást nézi. Alternatív megoldásként ellenőrizze, hogy vannak-e frissítések a forráseszközhöz vagy ahhoz az eszközhöz, amelyen megpróbálja megtekinteni a forrást. Előfordulhat, hogy frissíteni kell a tévé firmware-jét. Ha az Ön által használt HDMI-kábel kopott vagy sérült, próbáljon meg másik HDMI-kábelt használni.