Hogyan ellenőrizhető az üzleti munkáltatói azonosító szám

A munkáltatói azonosítószám egy kilencjegyű adóazonosító szám, amelyet a Bevételi Szolgálat ad ki. Kicsit olyan, mint egy vállalkozás társadalombiztosítási száma. Minden személyes azonosítószám vagy magánszféra magánjellegűnek minősül, és nincs egyszerű módja az EIN igazolásának, hacsak nem rendelkezik a vállalkozás jogosultságával. Az egyetlen kivétel a bejegyzett nonprofit vagy adómentes szervezetek esetében van.

Elveszett vagy helytelen EIN-ellenőrzés

Az IRS lehetővé teszi a meghatalmazott képviselők számára, hogy felhívják és megerősítsék vagy áthelyezzék az üzleti EIN-t. Ha Ön a vállalkozás tulajdonosa, akkor egy meghatalmazott képviselő. Egyéb meghatalmazott személyek közé tartoznak a társaság tisztviselői, az egyéni vállalkozók, a partnerek, valamint a vagyonkezelői megbízásért a vagyonkezelő vagy a vagyon végrehajtója.

A meghatalmazott képviselő ellenőrzési folyamata egyszerű. Hívja az IRS-t a (800) 829-4933 telefonszámon. Az IRS képviselője kéri az Ön azonosító adatait. Ezután a képviselő telefonon megadja az EIN számot.

Amikor nem vagy meghatalmazott képviselő

Ha Ön nem meghatalmazott képviselő, kérheti a meghatalmazott képviselőt, hogy töltse ki az IRS 2848-as adóinformációs engedélyét. A catch-22-ben az űrlap megköveteli az EIN-t, ami azt jelenti, hogy ha a vállalat teljesen elvesztette a számot, akkor a felhatalmazott cégképviselőnek hívnia kell. Azokban a helyzetekben, amikor a vállalat rendelkezik EIN-szel, de meg akarja erősíteni, akkor a 2848-as űrlappal felhívva tudni fogja, hogy rendelkezik-e a megfelelő EIN-számmal.

Különféle szabályok a mentesített szervezetekre

A jótékonysági társaság EIN-számának igazolásához keresse fel az IRS webhelyét, és hajtsa végre a mentesített szervezetek kiválasztásának ellenőrzését, amely egy IRS-eszköz a jótékonysági szervezetekkel kapcsolatos információk ellenőrzéséhez. A mentesített szervezetek nonprofit státusszal rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy információik nyilvánosak. Név szerint kereshet a vállalkozásban a keresőeszköz segítségével. Nem csak az EIN-t fogja látni az adólevonható adományok megerősítéséhez, hanem a jótékonysági szervezet állapotát is.

A rendszer megmondja, hogy a vállalkozás visszavonta-e adómentes státusát, mert nem nyújtotta be a 990-N űrlapot. Ez az űrlap igazolja a vállalkozás jövedelmének összegét. Annak ellenére, hogy a vállalkozás adómentes, mégis be kell jelentenie és be kell jelentenie a bevételeket. Ennek elmulasztása esetén elveszítheti karitatív státusát.

Az EIN megerősítésének egyéb módjai

Esetleg más forrásokból is ellenőrizheti az EIN-t. Noha ez privát információ, a legtöbb munkaadó eleget tesz az EIN megerősítésére vonatkozó kérelmeknek. Ezt a számot használják a bérszámfejtésekre, és 1099-en adják ki vállalkozók számára. A munkáltatók is megkapják, amikor szerződéses munkát végeznek. Személyes vagy üzleti adóbevallások benyújtásakor a helytelen EIN az űrlap IRS általi elutasításához vagy más információk kéréséhez vezethet, következetlen adatellenőrzések miatt. Az EIN igazolása ezen a ponton szükséges annak megakadályozására, hogy minden fél alábecsülje és túlbecsülje a jövedelmet.

Az EIN ellenőrzésének egyetlen másik módja a hitelelőzmények futtatása. Ha rendelkezik az EIN-nel, és felhatalmazást kap arra, hogy kreditellenőrzést hajtson végre, a kreditjelentés futtatása megerősíti a vállalkozás nevét és az EIN-hez társított címét.