Hogyan kell fizetni valakinek PayPal-számlával, ha még nincs

Míg sok üzletember inkább a hagyományos pénzátutalási és fizetési módokat használja, például csekkeket, közvetlen betéteket és hitelkártyákat, ezek a lehetőségek nem mindenkinek működnek. Esetenként előfordulhat, hogy egy szabadúszó, vállalkozó vagy akár egy eladó szívesebben kap fizetést PayPal-on keresztül. Szerencsére a PayPal megkönnyíti az átutalást akkor is, ha Önnek még nincs számlája.

PayPal-számlák és fizetési kérelmek

A pénzeszközöket igénylő személynek vagy vállalkozásnak el kell végeznie az első lépést úgy, hogy számlát vagy fizetési kérelmet küld Önnek. A PayPal két lehetőséget kínál:

  • Fizetési kérelem : Az igénylő fizetési kérelmet küldhet közvetlenül a számlájáról.

  • Számla : A PayPal testreszabható, tételes számlázási lehetőséget kínál felhasználóinak. Vannak harmadik féltől származó könyvelési szolgáltatások is, amelyek integrálják a PayPal kéréseket a számlájukba. Ha inkább tételes számlát szeretne kapni egy egyszerű fizetési kérelmet tartalmazó e-mailben, értesítse erről az igénylőt.

Fontos megbizonyosodni arról, hogy a másik félnek megvan-e a helyes e-mail címe. Ezenkívül néha a PayPal e-mailes kérelmeit el lehet temetni egy spam vagy promóciós mappába. Kérje meg a feladót, hogy a kérelem benyújtása után értesítse Önt szövegesen, telefonon vagy e-mailben.

Figyelem

A PayPal egyéb pénzkérési lehetőségeket kínál a mobilalkalmazáson és a PayPal.me linken keresztül, amely egy testreszabott link, amelyet a PayPal-fiók tulajdonosai használhatnak másoktól offline és online pénzkérésre és -fogadásra e-mailben, szöveges, csevegő vagy közösségi média bejegyzések útján. E módszerek hátránya azonban az, hogy mindkét félnek PayPal-számlával kell rendelkeznie a használatukhoz. Ha valakitől kap PayPal.me linket, kérhet fizetési kérelmet, vagy a PayPal.me linken követheti a fiókkal való regisztrációhoz szükséges utasításokat.

A fizetés teljesítése

Miután megkapta a fizetési kérelmet vagy a számlát, ellenőrizze a fizetési összeget, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az helyes-e. A számla vagy a kérelem tartalmazza a betéti vagy hitelkártyás fizetés lehetőségét. Kattintson erre a linkre, és kövesse a hitel- vagy betéti kártya adatainak megadásához szükséges utasításokat. Miután megerősítette, hogy adatai helyesek, elküldheti a befizetést.

Üzleti PayPal-fiók beállítása

Ha úgy gondolja, hogy gyakran dolgozik ezzel a személlyel vagy vállalkozással, jó ötlet lehet saját PayPal-fiók létrehozása, még akkor is, ha nem tervezi rendszeres használatát. Amikor megkapja a PayPal számlafizetési kérését vagy a PayPal.me kérést, akkor lehetőséget kap arra, hogy új fiókot állítson be.

Üzleti fiók igénylése egyszerű: Meg kell adnia és meg kell erősítenie az e-mail címét. Ezután egy képernyőre kerül, ahol megadhatja vállalkozásának nevét és elérhetőségét. Végül összekapcsolja üzleti PayPal-fiókját a bankszámlájával a biztonságos pénzátutalás lehetővé tétele érdekében.

Tipp

Még ha nem is izgatott a PayPal-mal való együttműködés miatt, fektessen néhány percet üzleti szolgáltatásainak átolvasásába. Előfordulhat, hogy a PayPal használata költséghatékony módja a hitelkártyás fizetések elfogadásának, a számlák küldésének és a tömeges kifizetések kezelésének a szabadúszóknak.