Hova kerül a képernyőkép a MacBookon?

A Mac OS X képernyőképe egy olyan rendszer, amely automatikusan elmenti a képernyőképeket bizonyos billentyűparancsok megnyomásakor. Alapértelmezés szerint az asztalra vannak mentve, és a Terminal használatától eltekintve ez nem változtatható meg. Ha azonban nem találja a képernyőképeket az asztalon, néhány alapvető hibaelhárítás segíthet megtalálni azok helyét, és szükség esetén megváltoztathatja a mentési helyet.

Alapértelmezett mentési hely

Alapértelmezés szerint a képernyőképek automatikusan az asztalra kerülnek, amikor megnyomja a képernyőkép bármelyik parancsát. A fájlok neve Képernyőkép, amelyet a felvétel dátuma követ, és PNG formátumban kerülnek mentésre, így ha az ikonokat fájltípus vagy név szerint rendezi, és számos ikon található az asztalon, akkor szükség lehet egy kicsit keresgélni.

Egyéb alkalmazások

Bizonyos esetekben a képernyőképeket meghatározott mappákba lehet menteni az asztal helyett. Ez általában akkor történik, ha egy alkalmazást egy adott képernyőkép-billentyűparancssal használ; például sok játéknak van egy mappája, amely a képernyőképeket tartalmazza. Ha képernyőképeket készít egy programban, de nem találja őket az asztalon, ellenőrizze a program beállításait, hogy megnézze, hol vannak tárolva, vagy ellenőrizze a program mappáját az Alkalmazások alkalmazásban.

Hibaelhárítás

Ha megnyomja a képernyőgombokat, de semmi sem történik, a Finder és a Spotlight segítségével megnézheti, hogy a felvételek máshol is megjelennek-e. Nyissa meg a Finder alkalmazást, kattintson az "Összes fájl" elemre, majd módosítsa a fájlok rendezésének módját a Létrehozás dátuma értékre. Minden új képernyőképnek a legelején meg kell jelennie. A Spotlight használatával megkeresheti a "Képernyőfelvétel" kifejezést. Ha ez még mindig nem működik, nézze meg a billentyűparancs beállításait, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem módosultak-e. Ehhez nyissa meg a „Rendszerbeállítások” elemet, kattintson a „Billentyűzet” elemre, és válassza a „Billentyűparancsok” fület. A képernyőkép parancsikonjai a Képernyőképek kategóriába tartoznak.

Módosítsa a Hely mentése lehetőséget

Ha valamilyen okból a képernyőképeit új helyre menti, a Terminál használatával visszaállíthatja az alapértelmezett helyet. Ez egy egyszerű folyamat, de nagyon óvatosan illessze be a parancsokat pontosan úgy, ahogyan írták. Nyissa meg a „Terminal” elemet a Utilities mappából, majd írja be vagy illessze be a következő sort:

alapértelmezett értékek: com.apple.screencapture location ~ / Desktop /

Nyomja meg az "Enter" billentyűt, majd írja be vagy illessze be a következő sort a módosítások mentéséhez:

killall SystemUIServer

Nyomja meg ismét az "Enter" gombot, és lépjen ki a terminálból, és a képernyőképei közvetlenül az asztalra kerülnek.