Hogyan lehet eltávolítani MyWay.MyWebSearch számítógépről

Egy nap bekapcsolja a számítógépet, és valami furcsát észlel a böngészőben. Van egy új keresősáv, új gombok és mindenféle kiegészítő, amelyek telepítéséről nem emlékszik. Ellenőrizze a webcímet, és a szavak MyWay.MyWebSearch vagy MyWay mellett a keresősávot. Ez a bosszantó reklámprogram nem feltétlenül károsítja a számítógépét, de megmutathatja és befolyásolhatja a böngészési élményt.

Mi a MyWay.MyWebSearch?

A MyWay egy keresőmotor, amelyet a Mindspark Interactive Network fejlesztett ki 2002-ben. Eredetileg a Yahoo számos népszerű funkciójának megismétlésére készült. Ez a program MyWay Search Assistant, MyWay.MyWebSearch vagy MyWay Speedbar néven is ismert volt.

Internet felhasználók ezrei telepítették ezt a szoftvert beleegyezésük nélkül. Emiatt a MyWay.MyWebSearch potenciálisan nem kívánt programnak, rosszindulatú programnak vagy kémprogramnak minősült . Nemcsak tolakodó, de rendkívül nehéz eltávolítani is. A telepítés után rosszindulatú hirdetéseket jelenít meg , amelyek megfertőzhetik számítógépét és ellophatják adatait.

Ezenkívül ez a program megváltoztatja az alapértelmezett keresőmotort és a kezdőlapot. Emellett sebezhetővé teszi a számítógépet a rosszindulatú programok ellen, és olyan sütiket használ, amelyek nyomon követik az Ön személyes adatait , ami személyazonosság-lopáshoz vezethet. Ezért tartják az egyik legveszélyesebb böngésző-eltérítőnek. Eltávolítása nehéz, de nem lehetetlen.

Távolítsa el a MyWebSearch alkalmazást a számítógépről

Az első dolog, amit tehet, hogy eltávolítja a MyWay.MyWebSearch alkalmazást a számítógépről. Ha Windows rendszert használ, nyissa meg a Vezérlőpultot , válassza a Program eltávolítása lehetőséget , majd kattintson a jobb gombbal a MyWebSearch - Eltávolítás elemre .

Ezután nyissa meg a Google Chrome-ot , válassza a jobb felső sarokban található menüikonból az Eszközök - Bővítmények lehetőséget, és törölje a MyWay-hez társított összes bővítményt. Válassza a Keresőmotorok kezelése lehetőséget, és állítsa be a Google-t vagy egy másik programot alapértelmezett keresőmotorként.

A Firefox-felhasználók eltávolíthatják a MyWebSearch alkalmazást a jobb felső sarokban található Kiegészítők - Bővítmények elemre kattintva , majd letilthatják ezt a programot. Ha a Safarit használja , nyissa meg a főmenüt; válassza a Beállítások lehetőséget, és kattintson a Bővítmények elemre . Távolítson el minden gyanús alkalmazást, és állítsa a kezdőlapot a Google.com, a Yahoo.com vagy más keresőmotorokra.

Távolítsa el a MyWebSearch Malwarebytes alkalmazással

A MyWebSearchhez társított egyes kiegészítők megfertőzhetik számítógépét, és manuálisan nem távolíthatók el. Ha ez a helyzet, fontolja meg a Malwarebytes használatát . Ez egy ingyenes vírusirtó program, amely sikeresen képes felismerni, megelőzni és eltávolítani a rosszindulatú programokat, a ransomware programokat és más fenyegetéseket.

A Malwarebytes két verzióval rendelkezik - az egyik otthoni felhasználók számára, a másik pedig a vállalkozások számára. A házi kiadás tartalmaz egy 14 napos ingyenes próbaverziót, valamint egy korlátozott védelmet kínáló ingyenes verziót.

Egyszerűen töltse le a programot, és vizsgálja át számítógépét a rosszindulatú programok fertőzésének felderítéséhez. Válassza ki a felsorolt ​​fenyegetéseket, és kattintson az Eltávolítás gombra ; végezzen el egy új vizsgálatot a készülék biztonsága érdekében.

Használjon rosszindulatú programokat eltávolító programokat

A Malwarebytes nem az egyetlen lehetőség. Használhatja az AdwCleaner, a Junkware Removal Tool, az Adware Removal Tool vagy a HitmanPro alkalmazást is a számítógép tisztításához és a MyWebSearch letiltásához. A HitmanPro például kompatibilis a legtöbb víruskereső programmal, és 30 napos ingyenes próbaverzióval rendelkezik. Nem igényel telepítést, és képes felismerni azokat az új fenyegetéseket, amelyek egyébként észrevétlenek maradnának.

A MyWay.MyWebSearch fertőzések nem mindig nyilvánvalóak. Ez a böngésző-gépeltérítő más néven is megjelenhet, például Adware.Oversea.1.origin és Android / Deng.UPJ . Ezért javasoljuk, hogy távolítson el minden gyanús programot, beleértve a Coupon amazine , AddLyrics , WebCake 3.0 , Delta search , Browser defender és DownloadTerms 1.0 programokat . Ezeket a programokat a MyWebSearch segítségével telepíthették a számítógépre.

Egy másik lehetőség az olyan prémium kártevő-eltávolító eszközök használata, mint a Bitdefender és a McAfee Total Protection . Legtöbbjük ingyenes próbaverzióval rendelkezik, így felhasználhatja őket a MyWebSearch eltávolításához, majd kívánt esetben eltávolíthatja őket. Folyamatosan futtassa a Malwarebytes programot a számítógépén a jövőbeni fertőzések megelőzése érdekében.