Mennyi ideig kap visszatérítést a PayPal-tól?

A PayPal visszatérítésének két tényezője befolyásolja a pénz megérkezésének idejét: az emberi elem és a PayPal rendszer. A visszatérítéseket az eladó adja ki, nem a PayPal rendszer, ezért nehéz megjósolni, hogy mennyi idő telik el a visszatérítés igénylése és az elküldése között. A visszatérítés megadását követően az időtartama a fizetési módtól függ.

Visszatérítés alapjai

Amikor egy terméket PayPal-on keresztül vásárol, például az eBay-en vagy egy független szállítón keresztül, lehetősége van visszatérítést kérni. A visszatérítési kérelmet a vásárlástól számított 60 napon belül kell benyújtani. Ha az eladó nem járul hozzá pénzének visszatérítéséhez, vitát indíthat. Hitel- vagy bankkártyájával vásárolt vásárlások esetén a visszatérítés akár 30 napig is eltarthat, amíg megjelenik a számláján. Ha bankszámlájáról vagy PayPal egyenlegéről vásárolta az elemet, az egyenleg jóváírásra kerül a PayPal számláján. Az alapok három-öt napig tarthatnak, amíg megérkeznek a számlájára.

Viták

Ha nincs szerencséd az eladót elérni visszatérítés kiadásához, a vita megnyitása egy másik lehetőség lehet - bár vita esetén a kapott terméknek sérültnek vagy másnak kell lennie, mint amit az eladó ígért. A vitákat általában úgy oldják meg, hogy az eladó új cikket küld, vagy visszatérítést ad ki. Ha az eladó ebben a szakaszban nem együttműködik, akkor azt követeléssé fokozhatja, amely arra kéri a PayPalt, hogy lépjen be és vizsgálja felül a helyzetet. Ennek az egész folyamatnak az abszolút maximumig történő elhúzása több mint 65 napig tarthat, amíg megoldódik: a vitákat a termék megvásárlásától számított 45 napon belül meg kell nyitni, és a nyitástól számított 20 napon belül igényig kell terjeszteni.

Visszatérítés állapotának ellenőrzése

Ha továbbra is visszatérítésre vár, ellenőrizheti a tranzakciók állapotát. Jelentkezzen be PayPal-fiókjába, és kattintson a menü "Előzmények" szakaszára. A felsorolt ​​tevékenység fölött látnia kell a „További szűrők” lehetőséget. Válassza a "Visszatérítések" lehetőséget a "További szűrők" legördülő menüből. Ez megjeleníti a visszatérítések listáját. Az állapotnak "Függőben" vagy "Visszatérített vagy részben visszatérített" állapotúnak kell lennie. Ha a visszatérítés nem szerepel a listán, vegye fel a kapcsolatot a PayPal ügyfélszolgálatával.

Lassítások

A visszatérítést az eladó döntése alapján kezeli. Ha részleges visszatérítést kínálnak, akkor 10 nap áll rendelkezésére, hogy elfogadja az ajánlatot annak lejárta előtt - a részleges visszatérítés csak akkor teljesül, ha elfogadja. Ha banki / PayPal egyenlegével és kártyájával egyaránt fizetett, a pénzt visszatérítik az eredeti forrásba; előfordulhat, hogy a visszatérítés egy részét a PayPal-számláján látja, mielőtt a másik részét visszatérítenék a kártyájára. A vitafolyamat lassítja a visszatérítést, különösen, ha követeléssé fajul.