Különbség a PayPal üzleti és Premier számlái között

A PayPal Premier és Business számlái olyan emberek vagy vállalkozások számára készültek, amelyek nagy tranzakciós mennyiséget kezelnek, általában adásvételi vagy internetes vállalatok számára. A választott számla típusa elsősorban az online vállalkozás méretétől, attól, hogy a PayPal-tevékenységek hogyan befolyásolják az adókat, és a kifizetések számától.

Vállalatok és időszakos eladók

A PayPal azt javasolja, hogy minden, a PayPalt használó vállalkozás válasszon üzleti fiókot. Az üzleti számla támogatja a vállalat működtetéséhez szükséges összes online pénzügyi tranzakciót, beleértve a hitelkártyás fizetések feldolgozását és a szállítói kifizetések e-mailben történő küldését. A Premier-fiók viszont ajánlott azok számára, akik online termékeket akarnak vásárolni, de fizetést is kapnak - amit a PayPal "alkalmi eladóknak" nevez. Szabadúszók, online árukat árusító emberek és szerződéses munkavállalók ideális jelöltek a Premier számlára.

Adóazonosító státusz

Ha a vállalkozásához PayPal szolgáltatást használ, az egyik legfontosabb különbség a Business és a Premier számlák között a név. A Premier-fiók egy magánszemély neve alatt szerepel, aki felelős és felelős a számlán keresztüli minden adókért és műveletekért. Az üzleti számla viszont csoportnév vagy cégnév alatt futtatható Munkaadói azonosító számmal, amely ideális a nagyobb vállalatok számára. Mindkét számlatípus korlátozott hozzáférést tesz lehetővé az alkalmazottak számára.

Tömeges fizetés feldolgozása

A PayPal üzleti és Premier számlái között a legnagyobb különbség a fizetési rendszer. Üzleti fiókkal tömeges fizetéseket küldhet egyszerre nagy csoportoknak; a Premier fiók megköveteli, hogy a fizetéseket egyedileg kezelje. A tömeges kifizetéseket fel lehet használni a leányvállalatok kifizetésére, az alkalmazottak fizetésére vagy a visszatérítések átutalására. Egy üzleti fiók a PayPal API-t használja tömeges befizetésekhez, így egyetlen kattintással átutalhatja az összes címzettet.

Kiegészítő fizetési díjak

A PayPal a PayPal Payments nevű háromlépcsős rendszert használja a díjak felszámolására, valahányszor a felhasználó elad egy terméket vagy szolgáltatást. A Premier számlához valószínűleg a szokásos PayPal Payments opcióra lesz szükség, amely havidíj nélküli, és csak akkor számít fel tranzakció egy százalékát, ha valamit elad. Egy üzleti fiókhoz viszont PayPal Payments Advanced vagy Pro szükséges, amelyek havi 5, illetve 30 dollár. A havi díj az alap tranzakciós díjon felül van. Azoknak a vállalkozásoknak, amelyek közvetlenül a webhelyéről akarnak fizetést elfogadni, hozzá kell adniuk a Speciális tervet. A Pro opció magában foglalja a Speciális terv, valamint a testreszabott pénztárak és a Virtuális terminál szolgáltatás szolgáltatásait, amely telefonos, faxos és postai úton történő fizetéseket fogad el.