Mit jelent a kiszolgálói kapcsolat időtúllépése?

A kiszolgálói kapcsolat időtúllépése azt jelenti, hogy egy szerver túl sok időt vesz igénybe, amikor válaszol egy másik eszközről küldött adatkérésre. Az időkorlátok nem válaszüzenetek: akkor jelennek meg, ha nincs válasz, és a kiszolgálói kérés nem teljesül előre meghatározott időn belül. A szerverkapcsolat időtúllépési hibája nem sokat árul el arról, hogy mi történt rosszul, vagy miért történt a hiba: csak azt azonosítja, hogy a hiba bekövetkezett. Az időkorlát hibák számos okból történhetnek. A szerver, az igénylő eszköz, a hálózati hardver és akár egy internetkapcsolat is hibás lehet.

Időkorlátok

A kiszolgáló időkorlátjának az a célja, hogy megakadályozza az eszközt abban, hogy végtelenül megvárja a súlyos válaszadást. A kiszolgáló időkorlátja akkor fordulhat elő, ha webböngészőt használ egy webhely megtekintéséhez, online szolgáltatáshoz kapcsolódik játékkal vagy programfrissítést futtat. Az időtúllépést vagy időtúllépést végrehajtó feladat hiányosnak vagy sikertelennek tekintendő. Lényegében az az eszköz, amelyik egy másik eszközről kérte az első adatkérést, "feladja" az információ elküldésének megvárását, amikor időkorlát következik be. A Microsoft szerint az Internet Explorer 8 alapértelmezés szerint az időtúllépés időtartama 60 perc. Az időkorlát időtartama attól függően változik, hogy melyik program kéri az adatokat a szervertől, és néhány másodperctől néhány óráig terjedhet.

A kiszolgáló nem létezik

A kiszolgáló időkorlátja hibákat okozhat, ha egy program megpróbál csatlakozni egy nem létező kiszolgálóhoz. A szerver offline lehet, vagy a program helytelen címmel rendelkezik. A szervert vissza lehet állítani az internetre, vagy áthelyezni a kérés helyére, de ami az eszközt illeti, olyasmit keres, ami nincs. Ezeket a hibákat a cím javításával lehet kijavítani, ha a szerver létezik.

Hálózati infrastruktúra hiba

Az eszköztől érkező kérelemnek több ellenőrzőponton kell keresztülhaladnia a szerver felé vezető úton. Ha ezen ellenőrzőpontok bármelyike ​​túl elfoglalt, a kérés elvethető. Például egy webhely webböngészőbe történő betöltésére vonatkozó kérés időtúlléphet az otthoni hálózaton keresztül történő csatlakozáskor, mert az útválasztó túlterhelt a hálózat más számítógépeitől és eszközeitől érkező más szerverekre vonatkozó kérésekkel.

Hálózati hardver hiba

A kiszolgálói kérelem időtúllépést okozhat, mert megakadályozták, hogy valaha elhagyja a számítógépet vagy a hálózatot, és soha nem jutott el a szerverhez. A tűzfal és az útválasztó portjainak blokkolásának beállításai megakadályozhatják a kiszolgálók felé érkező kéréseket. A tűz megoldja a problémát a tűzfal vagy az útválasztó újrakonfigurálása a kérelem továbbításához.

Adatkérési hiba

Lehetséges, hogy a szerver hibát szenved a kért adatok lekérésekor, és nem tud semmit visszaküldeni a számítógépre. Amikor ez bekövetkezik, a kérés eljut a szerverhez, de a szerver feladja, és soha nem küld vissza semmit. Az adatkérési hibákat a kérelem újbóli elküldésével lehet megoldani.