Hogyan hozza online nyomtatót

A nyomtatók offline állapotban működnek, ha keményvonalas kapcsolatuk van a dokumentumot tartó számítógéppel. A nyomtatónak a számítógéppel való kommunikációra van szüksége, így az olvasni és továbbítani tudja a merevlemezről a nyomtatási funkcióba. Maga a nyomtató nem rendelkezik merevlemez-meghajtóval, és nem képes a dokumentum megtekintésének lehetősége nélkül működni. A nyomtató online elérése azt jelenti, hogy a számítógéphez való közvetlen kapcsolat nélkül képes dokumentumokat kinyomtatni. A dokumentum továbbítása távoli kapcsolaton keresztül történik, miközben a nyomtató olvas és nyomtat.

A nyomtató online működéséhez hálózati kapcsolatra van szükség. Bizonyos esetekben keményvonalas internetkapcsolatot használnak az internethez, de sok nyomtató a WI-FI-t is kínálja hálózati csatlakozási lehetőségként. A nyomtató beállítása egyszerű egyetlen számítógép számára, de egy titkosított és biztonságos hálózat további munkát igényel a nyomtató online eléréséhez.

Csatlakozás a WI-FI hálózathoz

Dokumentumot küld nyomtatásra, de semmi sem történik. Tehát hogyan találja meg a nyomtató várólistáját, és nyomja meg a nyomtatási parancsot? Először a nyomtatót ugyanahhoz a WI-FI hálózathoz kell csatlakoztatnia, mint a számítógépét. Ellenkező esetben az Ön által létrehozott nyomtatási feladatnak nincs nyomtatója, vagy más nyomtatóra küldi, mint amit a hálózaton szántak. Maga a nyomtató egyszerű menüvel rendelkezik, ahol hozzáférhet az elérhető WI-FI hálózatokhoz. Győződjön meg róla, hogy a megfelelő hálózathoz csatlakozik. Menjen vissza a számítógépéhez, és látnia kell a nyomtatót, amint rendelkezésre áll. Kattintson a Nyomtatás gombra a dokumentumon, válassza ki a nyomtatót, és nyomja meg a feladatot. Ez elküldi a nyomtató várólistájára, és végrehajtja a feladatot.

Csatlakozás Ethernet-en keresztül

Az Ethernet-kapcsolat hasonlít a WI-FI-hez, mivel egyszerűen csak online állapotba hozza a nyomtatót és csatlakoztatja a hálózathoz. Ehhez egyszerűen csatlakoztassa a merevlemez-vezetéket az internetportjához, és voila, online van. Ha alaphálózaton működik tűzfal nélkül, nyomja meg a Nyomtatás gombot a dokumentumon, és válassza ki a nyomtatót. Ha tűzfala van, és a nyomtató nincs jóváhagyva a hálózatán, akkor az utasítások betartásával és a hálózati kulcs vagy jelszó megadásával telepítenie kell a hálózatra.

A nyomtató telepítve van?

Ha online nyomtatót hoz, és nem működik, akkor lehet, hogy kommunikálnia és működnie kell a nyomtató-illesztőprogramot a számítógépére. Tegyük fel például, hogy az offline nyomtatója egy Dell, és hiába csatlakoztatja újra, a nyomtató elkerülhetetlenül offline állapotba kerül. Lehetséges, hogy ezt véglegesen megoldhatja, ha megbizonyosodik arról, hogy a nyomtató megfelelően van konfigurálva. Nyissa meg a beállításokat, majd kattintson az Eszközök elemre . Válassza a Nyomtatók és szkennerek lehetőséget, majd válassza az Eszköz hozzáadása lehetőséget. Telepítheti a nyomtatót a számítógépére annak biztosítására, hogy ezen a ponton megfelelően működjön.