Képernyő nyomtatása laptopra az Fn billentyű használatával

A Windows logó ( ) és a PrtScn gombok egyidejű megnyomásával nyomtatási képernyőt készíthet számos Windows laptopon . Ez a képernyő tartalmát fájlba menti - ez a szolgáltatás hasznos, ha munkájának gyors másolatára van szüksége. Más laptopok, például a Windows Surface azonban eltérhetnek; például a PrtScn kulcs más helyen van.

Hol található a Print Screen Key

Mivel a PrtScn- t nem használják annyira, mint más billentyűket, a billentyűzet-tervezők eltávolították a betű- és számgomboktól, valamint közelebb kerültek a funkcióhoz és a képernyő navigációs gombjaihoz. A PrtScn általában a funkciógomb sorától jobbra, és a Beszúrás gomb felett található egy szokásos Windows típusú billentyűzeten.

A képernyő kulcsának nyomtatása önmagában

Amikor a PrtScn billentyűt önmagában megnyomja a legtöbb Windows PC-n, az a teljes képernyőt átmásolja a számítógép vágólapjára - a másolás és beillesztés speciális memóriaterületére. Ezután a Crtl és V együttes megnyomásával beillesztheti a képet bármely olyan alkalmazásba, amely elfogadja a grafikákat .

Képernyő, ablak és kiválasztott rögzítés

A laptop három különböző módot kínál a képernyő rögzítésére. A teljes képernyős rögzítés az egész képernyőt elmenti, például mi történik a PrtScn megnyomásakor . Az ablakrögzítés csak azt kapja meg, ami egy adott ablakban van, és nem a teljes képernyőt. A kiválasztott rögzítés lehetővé teszi, hogy kijelöljön egy kijelölési területet a képernyőn, és a laptop "megragadja" a terület belsejét. Például az alábbiakban ismertetett Snip & Sketch alkalmazásnak lehetőségei vannak a képernyő egy részének szelektív másolására.

Windows laptop nyomtatási képernyő

A teljes képernyőről képernyőkép készítéséhez egy Windows laptopon nyomja meg egyszerre a Windows logót (⊞) és a PrtScn billentyűt, amint azt fentebb említettük. PrtScn billentyű nélküli Windows laptopok esetén a képernyőkép elkészítéséhez nyomja meg az Fn billentyűt , a ⊞ billentyűt és a szóközt . Alapértelmezés szerint a Windows a képernyőképeket a Képek mappában található Screenshots nevű könyvtárba helyezi .

Windows Surface Pro nyomtatási képernyő

A PrtScn kulcs a legtöbb Windows Surface modellnél az F7 és a Home billentyűk között található. Kicsit másképp működik, mint egy szokásos Windows laptop; amikor önmagában megnyomja a PrtScn gombot , a számítógép a képet a OneDrive felhőmeghajtójának Képernyőképekbe menti , nem pedig a vágólapra. Alternatív megoldásként nyomja meg az Fn billentyűt és a szóközt együtt a teljes képernyő rögzítéséhez. Az aktív ablak megtekintéséhez nyomja meg az Fn , az Alt és a szóköz billentyűt .

Windows Snip & Sketch

A Snip & Sketch (korábban Snipping Tool) nevű Microsoft segédprogrammal lehetővé teszi a képernyő egyes részeinek „kivágását”, szerkesztését és fájlba mentését. A futtatásához hajtsa végre a következő lépéseket:

  • Nyomja meg a Windows billentyűt, a Shift és az S billentyűt .

  • Kattintson a kivágás típusára a megjelenő ikonok közül: Téglalap alakú , Freeform és Teljes képernyős . A téglalap alakú kiválaszt egy téglalap alakú területet, a Freeform segítségével tetszőleges alakot választhat, a Fullscreen pedig a teljes képernyőt.
  • A Téglalap és a Freeform mezőben válassza ki a kívánt területet.
  • Megjelenik a képernyőkép.
  • Szükség esetén szerkessze a képernyőképet a különféle grafikus eszközökkel.
  • Kattintson a lemez ikonjára a fájl mentéséhez.

A Snip & Sketch számos más kényelmes rajzeszközt tartalmaz, amelyekkel megjelölheti és jegyzetekkel elláthatja a képernyőképet.

Képernyő nyomtatása MacBookon

A MacBookok képernyőképeket készítenek a teljes képernyőről, egy ablakról vagy egy kiválasztott rögzítésről.

Teljes képernyő: Nyomja meg egyszerre a Command ( ), a Shift és a 3 billentyűt.

Ablakfelvétel: Nyomja meg egyszerre a , a Shift és a 4 gombot . A kurzor célkereszt (+) szimbólummá változik. Nyomja meg a szóközt , és a kurzor kamerává változik. Vigye a kurzort a rögzíteni kívánt ablakhoz, és kattintson rá.

Kiválasztott rögzítés: Nyomja meg a , a Shift és a 4 gombot a fentiek szerint. Helyezze a célkeresztet a kijelölendő terület egyik sarkába, majd kattintson és húzza átlósan, amíg ki nem választja a kívánt elemet. Amikor elengedi, a MacBook elmenti a képet.

Alapértelmezés szerint a MacBookok a képernyőképeket az Asztalon tartják . Képernyőkép nyomtatásához nyissa meg és nyomtassa ki az Előnézet vagy más alkalmazásban.

Print Screen Chromebook laptop

Chromebook laptopon a Vezérlő ( Ctrl ) és az Ablakkapcsoló gombok egyidejű megnyomásával képernyőképet készíthet a teljes képernyőről . Egy kiválasztott rögzítéshez nyomja meg a Ctrl , a Shift és az Ablakkapcsolót , majd húzza a kurzort a kívánt képernyőterület kiválasztásához.