Hogyan lehet formázni egy nem olvasható Micro SD kártyát

Ha a microSD-kártya periférián keresztül nem olvasható, a kártya használhat inkompatibilis fájlrendszert, például NTFS-t, vagy egyáltalán nem formázható. Az adatkorrupció is bűnös lehet. Eszköze valószínűleg tartalmaz formázó segédprogramot, ezért először próbálja ki ezt a lehetőséget az eszköz használati útmutatójának követésével. Ennek hiányában a számítógép megoldja a kompatibilitási problémákat. Ha a kártya olvashatatlannak tűnik a számítógépen, akkor lehet, hogy nincs meghajtóbetűjel hozzárendelve, de a Lemezkezelés használatával a kártya formázásával megoldható ez a probléma.

1

Helyezze be a microSD kártyát a számítógép kártyaolvasójába. Ha még nincs kártyaolvasója, használja ezt a képességet USB-kártyaolvasóval. Ha a kártyaolvasó nem fogadja el a microSD-kártyákat, helyezze be a kártyát egy SD-kártyaadapterbe, hogy átalakítsa szabványos SD-kártyaméretre. Ennek során ellenőrizze, hogy az adapter reteszelő csúszkája nyitott helyzetben van-e.

2

Kattintson a "Start" gombra, kattintson a jobb gombbal a "Computer" elemre, és válassza a "Manage" lehetőséget a Computer Management párbeszédpanel megnyitásához.

3

Kattintson a "Lemezkezelés" elemre a bal oldali panelen.

4

Kattintson a jobb gombbal a microSD kártyára a tárolóeszközök listáján, és válassza a "Formátum" lehetőséget.

5.

Kattintson a "Fájlrendszer" legördülő menüre, és válassza ki a használni kívánt fájlrendszert. Ha a kártyát személyes elektronikus eszközökben használják, válassza a "FAT32" vagy a "FAT" lehetőséget. Ha a kártyát csak a számítógépén fogja használni, válassza az "NTFS" lehetőséget.

6.

Kattintson az "OK" gombra a microSD kártya formázásához.