Vízjel beszúrása PDF fájlba

A vízjel félig átlátszó kép, amely általában logót vagy pecsétet tartalmaz annak azonosítására, hogy ki hozta létre a dokumentumot vagy képet. Ha vízjelet szeretne készíteni egy PDF-fájlból, vagy beillesztheti a vízjelet magába a PDF-be, vagy létrehozhat egy fájlt egy másik programban vízjelgel, majd átalakíthatja PDF-be. Például használhatja az Adobe Photoshop alkalmazását egy képfájl vízjelezésére, a Microsoft Word segítségével egy szövegszerkesztő dokumentum vízjelére, vagy egy speciális vízjelalkalmazással különféle típusú fájlok vízjelére.

A PDF vízjelezése az Acrobat segítségével

Különféle eszközök segítségével közvetlenül vízjelezheti a PDF-fájlokat.

Ha rendelkezik Adobe Acrobat programmal, akkor a beépített vízjel funkcióval hozzáadhat vízjelet egy szerkesztett PDF fájlhoz. Menjen a "Dokumentum" menübe, kattintson a "Vízjel", majd az "Hozzáadás" gombra.

Ha szöveges vízjelet szeretne hozzáadni, kattintson a "Szöveg" gombra, és írja be a dokumentumhoz hozzáadni kívánt szöveget. Szükség szerint állítsa be a betűtípust, méretet és egyéb beállításokat, amíg a vízjel nem felel meg Önnek. Ha inkább képet szeretne vízjelként használni, kattintson a "Fájl", majd a "Tallózás" gombra, és keresse meg a számítógépén azt a képet, amelyet vízjelként használni szeretne.

A vízjel későbbi frissítéséhez kattintson a "Vízjel" menü "Frissítés" elemére, és válasszon ki egy újat. Az Adobe vízjel egyszerű eltávolításához kattintson a "Vízjel" menüben az "Eltávolítás" gombra.

Egyéni bélyegek az Acrobatban

Az Adobe Acrobat segítségével az úgynevezett bélyegeket is megjelenítheti, amelyek megjelenésükhöz hasonlóak a hagyományos gumibélyegzőkhöz. Ezek hasonló megjelenésűek és vízjelként használhatók.

Használhat beépített bélyegzőket, vagy létrehozhat egyedi bélyegzőket. A bélyegző funkció megnyitásához kattintson az "Eszközök" menüre, majd az Acrobat "Bélyegző" elemére. Ha egyedi bélyegzőt szeretne létrehozni, kattintson az "Egyéni bélyegzők", majd a "Létrehozás" gombra. Képes lesz importálni egy képfájlt bélyegzőként történő felhasználásra.

Az Adobe Reader nem használható egyedi bélyegzőkhöz, csak az Acrobat teljes verziója.

Egyéb PDF vízjel eszközök

Számos egyéb eszköz megtalálható vízjelek hozzáadásához a PDF-fájlokhoz online vagy közvetlenül a számítógépen. A Sejda és a SodaPDF egyaránt lehetővé teszi a vízjeles PDF-fájlok feltöltését a vízjel és az eredeti PDF-fájlok feltöltésével a weboldalukra. A PDF-eket feldolgozni képes ingyenes képszerkesztők, például a GIMP nyílt forráskódú program, szintén vízjeleket adhatnak a PDF-fájlokhoz.

Az eredeti fájl vízjelezése

Ha egy adott fájlt konvertál PDF-be terjesztés céljából, akkor vízjelezheti az eredeti fájlt is, majd létrehozhatja a PDF-fájlt. Például egy ingyenes vízjelalkalmazást vagy képszerkesztő eszközt használhat a fénykép vízjelére, majd konvertálhatja PDF-fé.

Ha szövegszerkesztő dokumentummal dolgozik, a Microsoft Word segítségével vízjelezheti. Ehhez kattintson a Word "Tervezés" fülére, majd kattintson a "Vízjel" gombra. Válassza ki a kívánt vízjelet a megjelenő listából, vagy válassza az "Egyéni vízjel" lehetőséget. Az egyéni menüben válassza a "Kép" vagy a "Szöveg" lehetőséget, és válassza ki vagy írja be a vízjelként használni kívánt képet vagy szöveget. Ha a vízjel nem jelenik meg a Word-dokumentum minden oldalán, próbáljon meg olyan oldalakat kiválasztani, ahol nem jelenik meg, és ismételje meg a folyamatot.

Miután létrehozott vízjeles dokumentumot a Wordben vagy egy másik programban, konvertálhatja a fájlt PDF-fé. A Word programban lépjen a "Fájl" fülre, és kattintson a "Mentés másként" elemre, majd válassza a "PDF" lehetőséget a "Fájl formátum" legördülő menüből. Más Windows programokban kattintson a "Fájl" és a "Nyomtatás" elemre, és válassza a "Microsoft Print to PDF" -t nyomtatóként. Amikor a "Nyomtatás" gombra kattint, a rendszer kéri, hogy mentse el egy új PDF dokumentumát, amelyen szerepel a vízjel.