Hogyan telepítsünk egy programot, ha az Avast blokkolja

Az Avast technológiai cég vírusirtó és internetes biztonsági szoftvereket kínál magánszemélyek, kisvállalkozások és oktatási intézmények számára. Az Avast Free Antivirus program a CNET legjobb besorolású vírusirtó programja. Míg a program átfogó védelmet nyújt a Windows és a Mac OS számítógépek számára, a szoftver megjelölheti és letilthatja azokat a programfájlokat, amelyeket tévesen azonosít a számítógépet fenyegető veszélyként.

Kapcsolja ki az Avast ideiglenesen

Nyissa meg az Avast alkalmazást, és kapcsolja ki az összes pajzsot az „Aktív védelem” részben. A Windows rendszerben ezt a feladatot úgy is elvégezheti, hogy a jobb egérgombbal rákattint a rendszertálcán található Avast ikonra. Telepítse a feloldani kívánt programot.

A blokkolt fájl elérési útjának megkeresése

A program blokkolásának feloldásához szükség van a futtatható fájl elérési útjára. A Windows rendszerben kattintson a jobb gombbal egy program ikonjára, hogy a megjelenő párbeszédpanelen megtalálja ezt a fájl elérési utat. Másolja a szöveg sort a „Cél” mezőbe az útvonal hozzáadásához a vágólapra. Mac számítógépen a Finder alkalmazással keresse meg a programot. Nyomja meg a "Command-I" billentyűt a program információs párbeszédablakának megnyitásához, és másolja az elérési utat a "Hol" mezőbe.

Program feloldása

Nyissa meg az Avast Free Antivirus programot, majd kattintson az "Antivirus" elemre, majd a "Beállítások" gombra. A másolt fájl útvonalakat beillesztheti a „Fájl elérési útja” mezőbe, ahol az „(írja be a fájl elérési útját)” szöveget látja. Kattintson a „Hozzáadás” gombra, és a program kizárásra kerül az Avast összes védőpajzsából, beleértve a víruskeresést is. A fájlkizárás hozzáadása után ne felejtse el újra bekapcsolni az Avast pajzsokat.