Az oldal sorrendjének módosítása PDF-ben

Az Adobe Acrobat egy erőteljes szoftverprogram, amely az Adobe termékcsomagjában található. Ez lehetővé teszi a PDF-oldalak kombinálását, az oldalak sorrendjének megváltoztatását a PDF-fájlokban és a nem kívánt oldalak törlését. Míg vannak más, harmadik féltől származó termékek is, amelyek ugyanezt meg tudják tenni, az Adobe az elsődleges szoftverprogramnak számít, amikor üzleti PDF-fájlokat kell létrehozni, szerkeszteni és közzétenni.

Töltse le az Adobe Acrobat alkalmazást

A vállalkozástól függően előfordulhat, hogy már a teljes Adobe Suite telepítve van a számítógépes rendszerén, de ha mégsem, akkor nem kell aggódnia. Töltse le az Adobe Acrobat ingyenes próbaverzióját. A próba hét napig áll rendelkezésre, miután letöltötted az Adobe-ról. A próbaverzió lehetővé teszi PDF-fájlok létrehozását, szerkesztését és közzétételét annak megállapítása érdekében, hogy megfelel-e az üzleti igényeinek.

Ha rendszeresen tervezi PDF dokumentumok létrehozását és szerkesztését, akkor megnézheti az Acrobat programot tartalmazó üzleti szoftver terveket. Havonta körülbelül 15 dollárért indulnak éves elkötelezettség és a felhasználók száma alapján.

Nyissa meg a PDF fájlt

Nyissa meg a cél PDF fájlt az Adobe Acrobat alkalmazásban, és ellenőrizze, hogy engedélyek vannak-e beállítva a dokumentum szerkesztéséhez. Amikor a dokumentum nyitva van, lépjen az "Eszközök" elemre, és válassza a legördülő menü "Oldalak rendezése" elemét. Választhat "Kivonat", "Beszúrás" vagy "Átrendezés" oldalakat.

Oldalak átrendezése

Ha van olyan dokumentuma, amelynek nem megfelelő oldalai vannak, az Acrobat egyszerűsíti az átrendezést. Nyissa meg a PDF dokumentumot, és válassza az Eszközök> Oldalak rendezése> Átrendezés lehetőséget. Az összes oldal indexképként jelenik meg, az alábbi oldalszámokkal. Húzza az egyes oldalakat a megfelelő helyre. Például, ha a dokumentumnak a 11. oldalnak 2. oldalnak kell lennie, húzza a 11. oldalt, és dobja el az 1. oldal után. Az Acrobat beszúrja és újraszámozza a többi oldalt. Rendszeresen módosítsa az oldal sorrendjét a PDF dokumentumokban, hogy elkerülje az újraszámozással való összetévesztést.

Bontsa ki a nem kívánt oldalakat

Amikor az Oldalak rendezése eszköztár „Kivonat” elemét választja, töröl olyan oldalakat, amelyeknek nem kellene szerepelniük a végleges dokumentumban. Ez egy népszerű lehetőség, amikor a személyzet elöl és hátul szkenneli a dokumentumokat, de nem veszi észre, hogy hátul nincs tartalom. Az eszköz lehetővé teszi egy adott oldalszám kiválasztását, és előnézetet ad. Választhat olyan oldaltartományt is, amely kivonja az összes páros vagy páratlan oldalt.

Oldalak beszúrása

A beszúrás a kinyeréshez hasonlóan működik. Ez akkor fordulhat elő, ha dokumentumokat kombinál, vagy ha egy beolvasott dokumentumot kétoldalas egyoldalas dokumentumként szkenneltek. Rendelkeznie kell a beolvasandó és fájlként mentett elemekkel. Amikor az Oldalak rendezése eszköztáron a "Beszúrás" lehetőséget választja, megkapja a lehetőséget, hogy megkeresje a fájlt, és hozzáadja azt egy kijelölt helyre: a dokumentum elejére, végére vagy egy adott oldalára. A teljes fájl hozzáadódik az adott beszúrási ponthoz.

Nem Adobe beállítások

Ha nem rajong az Adobe termékekért, más lehetőségeket is találhat a PDF dokumentumok létrehozására és szerkesztésére. A PDF-Xchange Editor egy olyan program, amelynek beépített OCR-je van a dokumentumok beolvasására és olvasására, valamint szerkesztésére, beleértve az oldalak áthelyezését és kibontását. A Sedja egy erős szerkesztővel rendelkező online eszköz, de három órára korlátozza a munkameneteket, és az ablak bezárása esetén nem menti automatikusan az előrehaladást. Mindkettő ingyenes eszköz.