Online banki hátrányok

A személyi számítógépeken és a mobiltelefonos mobilalkalmazásokon keresztüli online banki szolgáltatások a nap 24 órájában kényelmesebbé és hozzáférhetőbbé tették a banki tevékenységet. Az online bankolásnak azonban vannak hátrányai. Bár ezek a hátrányok nem akadályozhatják meg az online szolgáltatások használatát, tartsa szem előtt ezeket a problémákat, hogy elkerülje az esetleges problémákat.

Technológiai és szolgáltatási megszakítások

Bármikor használunk számítógépeket vagy internetes szolgáltatásokat, a rendszer stabilitásának és hatékonyságának kegyében vagyunk. Az internetes hozzáférés lehetőségét természetesen befolyásolja, ha az internetszolgáltatása egy ideig lassan vagy teljesen leáll. Hasonlóképpen, ha a bank szerverei leállnak, vagy átmenetileg nem állnak rendelkezésre a webhely ütemezett karbantartása miatt, akkor nem lesz képes online vagy mobil hozzáférést kapni banki adataihoz.

Biztonsági és személyazonosság-lopási problémák

Általánosságban elmondható, hogy az online banki oldalakat és a mobilalkalmazásokat úgy tervezték, hogy biztonságosak legyenek, és a bankok folyamatosan frissített biztonsági protokollokat vezetnek be. Egyetlen rendszer sem teljesen bolondbiztos, és a számlákat feltörni lehet, ami ellopott bejelentkezési adatokon keresztül személyazonosság-lopást eredményez. Tehát bár általános vagy magabiztosan használhatja a mobil- vagy online banki szolgáltatást, ügyeljen arra, hogy kerülje a nem biztonságos hálózatokat, és vigyázzon a jelszavak megváltoztatására és a bejelentkezési adatok védelmére.

A betétek korlátozása

A napi vagy havi mobilbetét korlátozások megnehezítik az egyének, de különösen a vállalkozások számára a nagy betétek online befizetését. Ha elérte a kijelölt limitet, akkor pénzt kell fizetnie egy fiókba. Ezenkívül nem minden típusú ellenőrzést olvashat könnyen a számítógépes szkennelő szoftver. Például a kézírásos üzleti ellenőrzéseket, amelyeknek hátoldalán fekete vonal található a szén-dioxid-nyilvántartás elkészítéséhez, ki lehet rúgni az online betéti rendszerből, helyszíni betétet igényelve.

Kényelmes, de nem mindig gyorsabb

Bár csekély időbe telhet a csekk befizetése a bank mobilalkalmazásán keresztül, mégis meg kell várnia, amíg hozzáfér a pénzéhez. Az online banki szolgáltatások kényelmet nyújtanak az utazáson vagy a fiókban való sorban állásnál eltöltött idő tekintetében, de az összes betétet felülvizsgálják, és a pénzeszközöket felszabadítják a hozzáféréshez a banki politikának megfelelően, amely akár három munkanapot is igénybe vehet a banktól függően. letétbe helyezett összeg.

A személyes bankár kapcsolat hiánya

Nagyrészt önállóan tudja kezelni az általános banki igényeket. Mégis, ha problémák merülnek fel, ha nincs személyes kapcsolata egy bankárral, nehezebb lehet megoldani a problémákat. Míg az online banki oldalak ügyfélszolgálati részlegekkel rendelkeznek, gyakran meg kell haladnia egy telefonfán, és várakozásra várni kell, mielőtt beszélgetne valakivel, aki nem ismeri az Ön igényeit vagy banktörténetét. Ezzel szemben a helyi bankár motivált az ügyfelek kiszolgálására és személyes kapcsolataik megerősítésére.

A szolgáltatások korlátozott köre

Bár elég sokat tehet egy online bankszámlával, például befizethet, egyenleget ellenőrizhet és számlákat fizethet, korlátozottak az elérhető szolgáltatások. Lehet, hogy első kérelmet nyújthat be új számla nyitására vagy hitel vagy jelzálog igénylésére, de a legtöbb esetben meg kell látogatnia egy fiókot, hogy aláírja az űrlapokat és bemutassa a személyazonossági dokumentációt. Hasonlóképpen, annak ellenére, hogy vásárlás céljából átutalhat pénzt folyószámlára vagy betéti kártyára, készpénzre van szüksége, ha fel kell keresnie egy kirendeltséget vagy egy közeli ATM-et.

Túlköltekezés lehetősége

Az a lehetőség, hogy a számlaegyenleget pillanatok alatt ellenőrizheti, néhány embert túllépheti a folyószámla határain. A csekkfüzet vagy a nem tisztított terhelési tranzakciók alapos áttekintése nélkül előfordulhat, hogy a számlaegyenleg nem tükrözi pontosan a rendelkezésre álló valódi összeget. Folyószámlahitelek és díjak merülhetnek fel, ha nem tartja szorosan az összes tranzakciót.