Hogyan lehet visszaállítani a lezárt iPodot iTunes nélkül

Az iPod többféle modellje létezik, köztük az iPod Nano, a Shuffle és a Touch. Minden iPodnak megvan a maga módszere az eszköz visszaállítására anélkül, hogy csatlakoztatnia kellene az iTunes-hoz. Az alaphelyzetbe állítást követően újra hozzáférhet az eszközhöz. Visszaállítás után azonban a legtöbb tartalma megmarad, de a beállítások visszaállnak az iPod alapértelmezett konfigurációjába.

Az iPod visszaállításának ismerete hasznos lehet, ha a cég bemutatása előtt vagy alatt lefagyott, és szüksége van rá az audio eléréséhez.

Állítsa vissza az iPod Nano alkalmazást

A Nano valóban könnyen visszaállítható, ha elfelejtette az iPod jelszavát anélkül, hogy az iTunes elérhető lenne. Csatlakoztassa iPod Nano készülékét egy áramforráshoz, ha van ilyen. Szükség esetén lemerítheti az akkumulátort is. Csak győződjön meg róla, hogy jó töltéssel rendelkezik.

Nyomja meg együtt az Alvás / Ébresztés és a Hangerő csökkentése gombokat. Folytassa az egyidejű tartást jó nyolc másodpercig. Ez visszaállítja az iPod Nano-t. Ha nem működik, akkor lehet, hogy nem pontosan egy időben tartotta lenyomva a gombokat. Ismételje meg ugyanezt a folyamatot az iPod visszaállításához és feloldásához.

Állítsa vissza az iPod Shuffle alkalmazást

A Shuffle modell folyamata eltér a nanótól. Menjen előre, csúsztassa a kapcsolót Kikapcsolt helyzetbe, és várjon 5 másodpercig. Állítsa a kapcsolót Be állásba, és tartsa lenyomva, amíg a zöld csík meg nem jelenik.

Az iPod Shuffle az alapellátási ciklus futtatása után a normál állapotba áll. Nem szükséges bejelentkeznie az iTunes alkalmazásba, és nem kell külön lépéseket tennie. Csak az iTunes segítségével adhat hozzá és vonhat le zenét, de a visszaállítás lehetővé teszi az iPod normális működését.

Állítsa vissza az iPod Touch alkalmazást

A legtöbb iPod modellhez hasonlóan a Touch is nagyon egyszerűen használható. Az elsődleges különbség az érintőképernyő, amely lényegében egy iPod-ot hozott létre, amely robusztusabb menüopciókkal és vezérlőkkel rendelkezik. A korábbi modellek néhány alapvető gombra korlátozódtak, és nem rendelkeztek érintőképernyővel. A további gombok hiánya segítette az eszközök kompakt működését.

Tartsa lenyomva az Alvás / Ébresztés gombot, amíg meg nem jelenik a Csúsztatás kikapcsoláshoz csúszka. Az iPod kikapcsolásához csúsztassa balról jobbra. Ha az iPod nem reagál, folytassa a következő lépéssel. Az érintőképernyő problematikussá válhat, ha az iPod touch készüléket víz vagy bármilyen visszaélés érte.

Nyomja meg 10 másodpercig az Alvás / Ébresztés és az Otthon gombot. Addig tartsa a gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó. Ez visszaállítja az iPod Touch készüléket. A teljesítményciklus futtatásának mindkét módszere egyformán hatékony, és végrehajtása másodpercekbe telik.

Régebbi iPod modellek

Régebbi iPod-okon, amelyek görgővel, érintőkerékkel vagy dokkoló csatlakozóval rendelkeznek, csúsztassa be és ki a Hold kapcsolót. Tartsa együtt a Play / Pause és a Menu gombokat körülbelül nyolc másodpercig. Ismételje meg ezt a folyamatot, amíg az iPod visszaáll.

Ha az iPod valamilyen okból le van tiltva, ez a visszaállítás általában visszaállítja a teljesítményt. Ha a visszaállítás nem működik, akkor a funkcionalitás helyreállításához további hibaelhárítást igényelhet az iTunes alkalmazáson keresztül. Előfordulhat, hogy vissza kell állítania a jelszót, hogy hozzáférjen iTunes-fiókjához ehhez a folyamathoz. A legtöbb esetben azonban elegendő egy egyszerű visszaállítás.