Mi a Mac egyenértékű a Microsoft Publisher programmal?

A Microsoft Publisher a világ egyik legnépszerűbb elrendezési és tervezési programjaként amatőr grafikusokká változtatja a laikusokat. A Microsoft Office kibővített csomagjával együtt a Publisher megfizethető alternatívája a drága programoknak, amelyeket a professzionális tervezők használnak. Csak egy probléma van - a Publisher csak PC-ken működik. Ha nemrégiben tért át Mac-re, kissé elveszettnek érezheti magát, de ne aggódjon; egyenértékű programok állnak rendelkezésre, és némelyikük ingyenes.

Apple megoldás

Az Apple számítógép birtoklásának egyik előnye, hogy használhatja az Apple szoftvert, amely zökkenőmentesen integrálódik a Mac operációs rendszerbe. Látogasson el a Mac App Store-ba, és kattintson a "Termelékenység" kategóriára, hogy megismerje és megvásárolja a Pages alkalmazást, amely program sokak szerint a Publisher legkézenfekvőbb megfelelőjévé válik. A legtöbb tervezési feladatnak megfelelő elrendezési és tervezési funkcióval a Pages gyakran ingyenesen előre telepítve van új mac-okra. Ha nem kapta meg ingyen, megfizethető. Az iWork nevű szoftvercsomag része, ezért vessen egy pillantást csapattársaira, a Keynote-ra és a Numbers-re is. Mindhárom program exportálni tudja a dokumentumokat PDF, DOC és XLS formátumban.

Microsoft Megoldás

Talán az egyik oka annak, hogy a Microsoft nem készítette a Publisher Mac verzióját, mert a Microsoft Word Mac verzióját készíti, amely majdnem ugyanannyira képes. Fésülje át néhány technikai blogot és fórumot, és látni fogja, hogy a Mac Publisher szükségességét siránkozó emberek általában a Microsoft Word felé szorulnak. Igaz, hogy a Word sokat tesz Mac-felhasználói számára: Rajzeszközökkel, szövegeffektusokkal és speciális nyomtatási beállításokkal, valamint sablonokkal élesnek tűnő szórólapokat, prospektusokat, szalaghirdetéseket és hírleveleket készíthet. Mivel egyébként felmerülhet a Microsoft Office for Mac megvásárlása más feladatokhoz, a Word költséghatékony megoldás a kiadói igényekre.

Ingyenes alkalmazások

A Pages vagy a Wordnél is költséghatékonyabb az Apache Open Office. Ingyenes, mert a nyílt forráskódú programozók előállítják - csak töltse le az Apache-ból, és telepítse a merevlemezre. A Microsoft Office-hoz hasonlóan az Open Office is programcsomag. Az egyik tag, a Draw, a Publisher helyettesének számít. A felület hasonló, és a menük egy része ugyanazon a helyen található, mint a Publisher. Minden Open Office program a saját formátumában menti a fájlokat, de a "Mentés másként" paranccsal konvertálhatja azokat DOC, PDF és sok más fájlformátumba. A Draw segítségével mindent megtehet, amit a Publisherben megtehet; Valójában egyes felhasználók inkább a nyílt forráskódú közösség támogatását mutatják be annak használatával.

A Draw nem az egyetlen ingyenes alkalmazás odakinn: a Scribus, egy másik nyílt forráskódú termék, rengeteg rajongóval rendelkezik. Ha az Ön igényei egyszerűek, próbálja ki Beant. Könnyű program, de rendelkezik minden eszközzel, amelyre szükség van egy szórólap vagy egy kis hírlevél elkészítéséhez.

Prémium alkalmazások

Ha a költség nem okoz nagy gondot - talán Ön a munkahelyére vásárol -, próbálja ki az egyik ipari szabványt, ha technikai képességei megfelelnek a kihívásnak. Az Adobe InDesign az egész világon dolgozó tervezők munkagépe. Az InDesign névjegykártyától kezdve egy multisection újságon át egy 10 000 oldalas regényig bármit képes előállítani. Az InDesign számos összetett szöveges és elrendezési funkciót és eszközt kínál, amelyek nem a Publisher részét képezik. Az Adobe Creative Cloud feliratkozásával ésszerű havidíj ellenében használhatja azt és az összes Adobe programot. A kiadói világ másik nagy szereplője a QuarkXPress. Az InDesignnél hasznosabb kezelőfelülettel Quarkot talán könnyebb megtanulni. Vállalkozási engedélyeknél drága, de másolat oktatási vagy nonprofit célokra csak néhány száz dollárba kerül.