A villódzó laptop képernyőjének kijavítása

A villódzó laptop képernyője több szempontból is fejfájást okozhat. Ez károsíthatja vállalatának lényegét, mert az állandó pislogás figyelemelterelés, amely fáradtságot okoz. Ennek eredménye a termelékenység csökkenése, mert gyakori szünetekre van szükség a szemfáradás és a fejfájás esélyének csökkentése érdekében. Különböző típusú villogások léteznek, beleértve a rövid, véletlenszerű és a tartós villogásokat. A képernyő villogása segít meghatározni a tettest.

1

Módosítsa a frissítési gyakoriságot, hogy megfeleljen a monitor képességeinek. A frissítési gyakoriság annak a mérése, hogy a képernyő hányszor rajzolja újra másodpercenként. Bár ez a beállítás a régebbi, asztali monitorokhoz kapcsolódik, befolyásolhatja a laptopokban található folyadékkristályos kijelzők minőségét. Kattintson a jobb gombbal az asztalra, és válassza a "Képernyőfelbontás" lehetőséget, majd kattintson az "Speciális beállítások" és a "Monitor" elemre. Ha engedélyezve van, tegyen egy pipát az "Elrejtés a monitor által nem megjelenített módok" mellé, és válasszon magasabb frissítési gyakoriságot a listából.

2

Frissítse a grafikus kártya illesztőprogramjait. Ez a legvalószínűbb ok, ha mindig problémája volt a villogással. Keresse meg a "Hardver és hang" elemet a Vezérlőpulton, és kattintson az "Eszközkezelő" gombra. A „Vizuális adapterek” részben láthatja a videokártya pontos márkáját és modelljét. Lépjen a gyártó illesztőprogramjának weboldalára, és keresse meg ezt a modellt a megfelelő illesztőprogramok letöltéséhez. Alternatív megoldásként visszatérhet egy régebbi illesztőprogramhoz, ha a villogás közvetlenül a frissítés után kezdődött. Ebben az esetben térjen vissza az Eszközkezelőhöz, kattintson a jobb gombbal az adapterre, majd az "Illesztőprogram" elemre. A megerősítéshez kattintson a "Visszagörgetés" és az "Igen" gombra.

3

Kapcsolja be a Függőleges szinkronizálást, ha a villogás akkor következik be, amikor a DirectX vagy az OpenGL van használatban, például PC-játék közben. A Vertical Sync vagy a VSync az alkalmazás frissítési gyakoriságát a monitor frissítési gyakoriságához rögzíti. Csökken a vízszintes villogás, ami javítja a képminőséget. Az Nvidia kártyák esetében a VSync a „3D-beállítások kezelése” részben található. Az Intel esetében keresse meg a "3D-beállítások" vagy az "Aszinkron átfordítás" lehetőséget. Az ATI / AMD kártyákon kapcsolja be a "Várjon a függőleges frissítésre" lehetőséget.

4

Engedje le és emelje fel többször a laptop képernyőjét, hogy megállapítsa, kapcsolódik-e a villogás a mozgáshoz. A hardver meghibásodása a valószínű oka, ha a villódzás csak a laptop mozgásakor következik be. Valószínűleg a képernyő kábele laza vagy sérült, de az inverter és a háttérvilágítás is okozhatja ezt a problémát. A laptopot ki kell nyitni a probléma megerősítése érdekében, de csak akkor próbálkozzon ezzel, ha ismeri a számítógép javítását, és nem bánja a garancia érvénytelenítését. A legjobb eredmény elérése érdekében vigye a laptopot engedéllyel rendelkező szakemberhez, vagy küldje vissza a gyártónak.