A Windows javítása, amikor a Rundll32 hosztfolyamat leállt

A Rundll32 egy Windows segédprogram, amely a 32 bites Dynamic Link Library (DLL) fájlok betöltéséért felelős. Ezek a fájlok adatokat és programkódot tartalmaznak, és gyakran egynél több Windows-program is használja őket. Ha az egyik irodai számítógépen megjelenik egy üzenet, amely arra figyelmeztet, hogy a Rundll32 leállt, nehéz lehet pontos okot meghatározni. A probléma lehet a Rundll32 segédprogram, egy sérült DLL vagy a DLL-t hívó programok egyike. Más esetekben a tettes lehet egy rosszindulatú program, amely ugyanazt a fájlnevet használja, mint a Rundll32 segédprogram, hogy érvényes Windows folyamatnak álcázza magát.

1

Jelentkezzen be a Windows rendszerbe egy rendszergazdai fiók használatával.

2

Távolítsa el vagy görgesse vissza az összes illesztőprogramot (különösen, ha video-illesztőprogramról van szó) vagy szoftvert, amelyet közvetlenül a probléma kezdete előtt telepített. Indítsa újra a rendszert, és ellenőrizze, hogy a Rundll32 hibaüzenet továbbra is fennáll-e. Ha nem, a probléma megoldódott, és kihagyhatja a további lépéseket.

3

Indítsa el a vírusirtó szoftvert, és futtasson teljes rendszerellenőrzést. Tisztítsa meg vagy karanténba helyezze a talált fertőzött elemeket, majd indítsa újra a rendszert. Futtasson utóellenőrzéseket, amíg a rendszer tiszta nem lesz.

4

Jelentkezzen be rendszergazdai fiókkal (ha szükséges).

5.

Kattintson a Start gombra, írja be a „cmd” (idézőjelek nélkül) kifejezést a Keresés mezőbe, majd nyomja meg az „Enter” billentyűt.

6.

Írja be az „sfc / scannow” szót, majd nyomja meg az „Enter” billentyűt. A Windows ellenőrzi az összes rendszerfájlt (beleértve a Rundll32-et is), és megjavítja a sérült fájlokat. Indítsa újra a számítógépet, amikor a vizsgálat befejeződött.