Mi a baj, ha az iPhone képernyője fekete lesz és ilyen marad?

Ha az iPhone képernyője elsötétül és nem reagál, akkor lemerült az akkumulátora, vagy komolyabb problémája lehet. Megpróbálhatja alaphelyzetbe állítani a telefont, hogy lássa, helyreáll-e, és ha minden egyéb nem sikerül, forduljon az Apple-hez javításért vagy cseréért.

Üres képernyős iPhone

Az üres képernyővel rendelkező iPhone-nak számos oka lehet. Az egyik egy lemerült akkumulátor, ami természetesen megakadályozza a telefon bekapcsolását. Ha úgy gondolja, hogy a telefon akkumulátora lemerült, dugja be a töltőt a fali aljzatba vagy a számítógép USB-portjába, és hagyja egy kicsit tölteni. Ha megfelelően működik, valószínűleg az akkumulátor okozta az iPhone üres képernyőjét.

Ellenkező esetben megkísérelheti kényszeríteni a telefon újraindítását. Ennek módja telefononként változik. IPhone X, iPhone 8 vagy iPhone 8 Plus készüléken gyorsan nyomja meg a hangerő növelő gombot, és engedje fel, majd tegye ugyanezt a hangerő csökkentő gombbal. Ezután nyomja meg és tartsa lenyomva az oldalsó gombot. Látnia kell az Apple logót, ha a telefon újraindul.

IPhone 7 vagy iPhone 7 Plus készüléken tartsa lenyomva 10 másodpercig az oldalsó és a hangerő csökkentő gombokat. Látnia kell az Apple logót, ha a telefon újraindul.

Egy korábbi modellen, vagy iPad vagy iPod Touch készüléken nyomja meg és tartsa lenyomva 10 másodpercig az otthoni és a felső vagy az oldalsó gombot, attól függően, hogy melyik telefonja van. Ha az eszköz sikeresen újraindul, látnia kell az Apple logót.

Ha ez nem működik, próbálja meg legalább egy órán keresztül csatlakoztatni az eszközt. Győződjön meg arról, hogy a tápkábel megfelelő formában van, és megfelelően csatlakozik-e, valamint hogy a töltőportban nincs-e törmelék. Próbálkozzon másik töltővel, vagy próbálja ki ezt a töltőt egy másik iPhone készülékkel, ha bármelyikhez könnyen hozzáfér.

Ha nem tudja kijavítani

Ha üres képernyőjű iPhone-ja még töltés után sem indul újra, és a kényszerű újraindítás nem segít, akkor valószínűleg segítséget kell kérnie az Apple-től. Gyűjtsön össze minden olyan papírmunkát, amely megmutatja, hogy rendelkezik-e jelenlegi garanciával vagy kiterjesztett AppleCare szolgáltatási szerződéssel, vagy forduljon az Apple-hez, ha nem biztos a támogatási állapotában.

Forduljon telefonon vagy online csevegésen az Apple-hez, hogy megbeszélje, hogy az eszközt eljuttatja az Apple Store-hoz, vagy elküldi javításra.