Új lap megnyitása, amikor egy linkre kattint a Google Chrome-ban

Ha az internetet böngészi, néha kényelmesebb megnyitni egy linket, amelyre egy új fülön kattint, és nem a jelenleg használt linkre. Ez lehetővé teszi az elért eredmények mentését, amikor űrlapot olvas vagy tölt ki egy webhelyen, és egyidejűleg megnyit egy másik webhelyet a könnyű hozzáférés érdekében. A Google Chrome és más népszerű böngészők lehetővé teszik ezt a legtöbb webhely számára, és ha saját webhelyet épít, akkor bizonyos linkeket úgy is megtervezhet, hogy automatikusan új lapokon nyíljanak meg.

Tipp

Ha gyorsan szeretne megnyitni egy linket a Google Chrome új lapján, tartsa lenyomva a vezérlőgombot, miközben rákattint az egérrel. Mac számítógépen tartsa lenyomva a parancs gombot a vezérlés helyett.

Nyissa meg a Linket az Új lapon

Gyakran hasznos, ha a webeket több weboldalon nyitják meg, miközben a webet használják, így több weboldalt olvashat el, összehasonlíthatja az információkat, vagy sürgős ügyeket vehet igénybe egy lapon, majd visszatérhet a munkájához egy másik oldalon. Az összes modern böngésző támogatja a több lap használatát, és amikor megnyitja a Google Chrome-ot, emlékezni fog arra, hogy mely webhelyeket nyitotta meg egy előző munkamenet során (ha a "Beállítások" gombra kattintva emlékezzen oda, ahol abbahagyta "lehetőséget), és újból megnyissa azokat a füleket.

Általában tarthatja lenyomva a vezérlőgombot - vagy egy Mac számítógépen a parancsgombot -, ha új hivatkozást szeretne megnyitni egy új lapon. Rákattinthat egy linkre, és az egér elengedése nélkül tarthatja lenyomva az egeret, húzva a hivatkozást a böngésző fülére, hogy új lapon nyissa meg.

Ha szeretné, akkor a jobb gombbal kattintson a linkre a Chrome-ban vagy sok más böngészőben, hogy megnyisson egy menüt, amely számos lehetőséget kínál. Választhat, hogy megnyitja a linket egy új lapon, teljesen megnyitja egy új ablakban, és megnyitja egy "inkognitóablakban", ahol nagyrészt nem lesz összekapcsolva a többi böngészéssel, és az előzményei a magánélet kedvéért.

Ha a Chrome-ot mobileszközön vagy más, érintőképernyővel ellátott eszközön használja, nyomja meg és tartsa lenyomva a hivatkozást, hogy ez a menü megjelenjen.

Ha új lapot szeretne megnyitni nyitott weboldal nélkül, akkor kattintson a böngésző fülsávjában az "új fül" gombra, lépjen a "Fájl" menübe és kattintson az "Új lap" elemre, vagy írja be a "t" betűt miközben lenyomva tartja a Control gombot. Mac gépen használja a Command billentyűt.

A legtöbb más böngésző támogatja a hasonló parancsokat és opciókat.

Webhelyek tervezése linkek megnyitására új lapokon

Ha webhelyet épít, érdemes megbizonyosodnia arról, hogy egyes linkek automatikusan új lapokon nyílnak meg, nem pedig az aktuális lapon.

Ha olyan blogolási platformot vagy tartalomkezelő rendszert használ, mint például a WordPress, erre lehetőség lehet hivatkozás hozzáadásakor. Ha inkább a semmiből hoz létre egy weboldalt, maga írja be a HTML programozási kódot, akkor HTML-ben is megadhatja, hogy egy linket nyisson meg egy új ablakban vagy lapon.

Ehhez, ha van olyan link, mint a

Példa oldal

adja hozzá a target = "_blank" attribútumot a HTML címkéhez, például

Példa oldal

Ez biztosítja, hogy az oldal a legtöbb böngészőben új lapon nyíljon meg, bár a felhasználó beállíthatja a böngészőt, hogy ehelyett új ablakban nyissa meg.