Felhasználónév és jelszó visszaállítása a Linksys vezeték nélküli útválasztón

Ha üzleti helyén működik és működik egy Wi-Fi-szolgáltatás, fontos biztosítani a kapcsolatot. Legalábbis az ügyfeleknek nem szabad hozzáférniük a Linksys útválasztó beállításaihoz, és a beállításokkal kavarniuk. Ha gyanítja, hogy a Linksys bejelentkezése sérült, akkor két dolgot tehet: Változtassa meg a felhasználónevet és a jelszót az útválasztón, vagy állítsa vissza az alapértelmezett beállításokra.

A Linksys bejelentkezési felhasználónév és jelszó módosítása

Jelentkezzen be a Linksys útválasztóra, amelyet könnyen megtehet a webes felületen keresztül, amely lehetővé teszi, hogy beszéljen az útválasztóval. Mindössze annyit kell tennie, hogy a következőt írja be a böngésző címsorába: //192.168.1.1. Ha továbbra is a Linksys alapértelmezett felhasználónevét és a Linksys alapértelmezett jelszavát használja, hagyja üresen a „Felhasználónév” feliratú mezőt, és írja be az „admin” szót a „Jelszó” feliratú mezőbe.

Miután hozzáférést kapott a felülethez, lépjen az "Adminisztráció" fülre és a "Kezelés" aloldalra, ahol láthatja a jelenleg használt felhasználónevet és jelszót. Változtassa mindkét bejegyzést olyasmire, amelyet könnyen megjegyezhet, de mások számára nehéz kitalálni. Ha végzett, kattintson a „Beállítások mentése” feliratú gombra.

Visszaállítja az alapértelmezett beállításokat

Az útválasztó alapértelmezett beállításainak visszaállításához keresse meg a visszaállítás gombot az útválasztón. Apró lyukba van süllyesztve, hogy megakadályozza a véletlen visszaállításokat. Nyomásához használjon gemkapcsot, tollat ​​vagy más kis éles hegyű tárgyat. Különböző helyeken lehet, a router típusától függően. Egyes útválasztókon a reset gomb a hátoldalon található, míg másoknál az alján található.

Helyezze be a gemkapcsot, és tartsa lenyomva körülbelül 30 másodpercig a gombot. Amint lenyomva tartja a reset gombot, a fénynek folyamatosan villognia kell. Engedje el a reset gombot, és húzza ki az útválasztót a falból. Várjon még 30 másodpercet, mielőtt visszacsatlakoztatná.

Új bejelentkezés

Csatlakoztassa számítógépét az útválasztóhoz Ethernet-kábel vagy Wi-Fi kapcsolat használatával, és az alapértelmezett felhasználónévvel és jelszóval jelentkezzen be a Linksys router felületére. Ekkor az összes beállítás törlődik. Konfigurálja újra a vezeték nélküli hálózatot, és állítson be új bejelentkezési adatokat.

Tipp

Bár az útválasztó felületéhez Wi-Fi-kapcsolaton keresztül férhet hozzá, a jobb biztonság érdekében Ethernet-kapcsolaton keresztül végezze el. A gyári beállításokat a webes felületen keresztül is elvégezheti. Az „Adminisztráció” fül alatt keresse meg a „Gyári alapértékek” elemet. Kattintson rá a gyári beállítások visszaállításához.