Az iPhone fagyasztási problémáinak megoldása

Amikor egy iPhone lefagy, nehézzé válik a hívások kezdeményezése, az e-mailek olvasása vagy más üzleti tevékenységek elvégzése. Számos lépést tehet a problémák megoldására, a készülék újraindításától a visszaállításáig. Kezdje a probléma elhárításának legalapvetőbb lépéseivel, és haladjon tovább a lépésekbe, ha a probléma nem oldódik meg.

Indítsa újra vagy állítsa vissza iPhone készülékét

Ha iPhone hirtelen lefagy, vagy nem hajlandó felébredni az alvásból, néha újraindíthatja a problémát. Nyomja meg és tartsa lenyomva az „Alvás / Ébresztés” gombot, amíg meg nem jelenik a „csúsztatás kikapcsoláshoz” üzenet. Csúsztassa a nyilat a telefon kikapcsolásához. Kapcsolja be újra a készüléket az „Alvás / Ébresztés” gomb lenyomásával, amíg meg nem jelenik az Apple ikon. Ha ez nem oldja meg a problémát, vagy nem tudja bekapcsolni a teljesen feltöltött iPhone készüléket, próbálja meg alaphelyzetbe állítani az eszközt. Egyidejűleg nyomja meg és tartsa lenyomva az „Alvás / Ébresztés” és „Otthon” gombokat legalább 10 másodpercig. Az eredeti problémától függően az eszköznek be kell kapcsolnia, vagy el kell vinnie a „csúsztatás a kikapcsoláshoz” képernyőre.

Zárja be az Alkalmazások lehetőséget

Néha egy adott alkalmazás nem reagál, és a készülék lefagy. Az alkalmazást bezárhatja úgy, hogy lenyomva tartja az „Alvás / Ébresztés” gombot, amíg a „csúszik a kikapcsoláshoz” üzenet megjelenik, majd körülbelül hat másodpercig tartsa lenyomva a „Kezdőlap” gombot, amíg az alkalmazás leáll és a kezdőképernyő újra megjelenik. Ha azt veszi észre, hogy készüléke lefagy több alkalmazás futtatásakor, kikapcsolhatja azokat, amelyeket nem használ. Gyorsan nyomja meg egymás után kétszer a „home” gombot. A megnyitott alkalmazások a képernyő alján jelennek meg. Érintse meg és tartsa lenyomva egy nyitott alkalmazást, amíg minden alkalmazásban megjelenik egy piros kör, mínusz előjellel. Koppintson a mínusz jelre az alkalmazás bezárásához, majd nyomja meg kétszer a „Home” gombot a sor bezárásához.

Frissítse az iOS-t

Néha a korábbi iOS szoftververziók futtatása akadályozhatja iPhone teljesítményét vagy lefagyhat, különösen akkor, ha a legújabb operációs rendszerhez tervezett alkalmazásokat használjuk. Ezenkívül az Apple néha kiadja a frissítési problémákat megoldó szoftverfrissítéseket. Frissítheti eszközét úgy, hogy csatlakoztatja a számítógéphez, megnyitja az iTunes alkalmazást, és az eszköz összefoglaló menüjében rákattint az „Update” gombra. Frissítés előtt helyezze át a vásárlásokat és készítsen biztonsági másolatot az adatokról. Alternatív megoldásként, ha iOS 5 vagy újabb rendszert futtat, frissítheti eszközét a „Beállítások”, majd az „Általános”, a „Szoftverfrissítés” és a „Telepítés most” megnyomásával. Ez a módszer azonban sokkal tovább tart, mint az eszköz iTunes-on keresztüli frissítése.

Állítsa vissza iPhone-ját

Az iPhone visszaállítása időigényes folyamat, amelyet csak akkor kell elvégeznie, ha az iPhone továbbra is fagy, miután kipróbálta az előző lépéseket. Az iPhone visszaállításához csatlakoztassa a számítógéphez az USB-iPhone csatlakozóval, válassza ki az iPhone készüléket az „Eszközök” menüben, és lépjen az „Összegzés” fülre. Válassza a „Visszaállítás” lehetőséget, és készítsen biztonsági másolatot, ha még nem készített ilyen. A telefon visszaállítása után visszaállíthatja az iOS-t egy korábbi biztonsági másolatból. Ha a biztonsági mentésből való visszaállítás után is problémákat tapasztal eszközzel, állítsa vissza az eszközt és újként jelenik meg. Ez megakadályozza, hogy a szoftverhibák átkerüljenek a biztonsági másolatból és visszatérjenek az eszközre. Az adatok nagy részét továbbra is megőrizheti a szinkronizálási folyamat révén.

Töltsön le egy Rendszerfigyelőt

Az iTunes áruházon keresztül olyan alkalmazások érhetők el, amelyek információkat nyújtanak az iPhone teljesítményéről, például a memóriahasználatról, a rendszernaplókról és a gyorsítótárról. Ezen információk figyelemmel kísérésével felismerheti a problémás alkalmazásokat, vagy megállapíthatja, hogy egy adott beállítás miatt az eszköz lelassul vagy lefagy. Ezen alkalmazások közül néhány lehetővé teszi a telefon rendszermemóriájának felszabadítását, ami javíthatja iPhone teljesítményét és megoldhat bizonyos fagyásproblémákat.