Hogyan lehet bejelentkezni egy Microsoft Mail Server-be

Ha üzleti levelezéséhez Microsoft levelezőszervert használ, általában webböngészővel vagy egy olyan e-mail klienssel jelentkezhet be, mint a Microsoft Outlook. Ez azonban attól függ, hogy milyen típusú szervert használ. Ha felhőalapú e-mail szolgáltatást használ, például a Microsoft Office 365 vagy a Microsoft Business Productivity Online, használhatja mindkét módszert. Ha a vállalkozásában fizikailag található Microsoft Exchange Server rendszert használ, akkor az üzleti hálózaton kívüli bejelentkezéshez engedélyeznie kell az Outlook Web Access szolgáltatást.

Bejelentkezés webböngészővel

1

Nyisson meg egy új webböngésző ablakot a számítógépén.

2

Írja be a címsorba a Microsoft levelezőszerver webcímét. A webcím akkor érhető el a hálózati rendszergazdától, ha vállalkozása saját Microsoft Exchange szervert használ. Ha felhőalapú e-mail szolgáltatást használ a Microsoft részéről, akkor az URL-t a Microsoft adja meg Önnek, például a "mail.office365.com" vagy az "outlook.com" címet.

3

Írja be az e-mail címét, amikor az "ID" megadását kéri, majd írja be a jelszavát. Kattintson a "Bejelentkezés" linkre. Be lesz jelentkezve a levelező szerverre, és e-mailt küldhet és fogadhat a böngésző ablakából.

Bejelentkezés az Outlook programmal

1

Kattintson a "Start" gombra, és válassza a "Microsoft Outlook" lehetőséget. Ha még nem nyitotta meg az Outlook programot, megnyílik az Indítási varázsló. Kattintson a "Tovább" gombra az E-mail fiókok oldal eléréséhez, majd kattintson ismét a "Tovább" gombra. Ha az Indítási varázsló nem nyílik meg, kattintson a "Fájl" fülre, majd a Fiókbeállítások felett található "Fiók hozzáadása" gombra. Mindkét esetben megjelenik az Automatikus fiókbeállítás oldal.

2

Írja be a nevét a "Név" szövegmezőbe, ha az nem jelenik meg automatikusan. Ha megjelenik egy név, de az nem megfelelő, ellenőrizze, hogy a megfelelő felhasználónévvel van-e bejelentkezve a számítógépre. Ha helyesen van bejelentkezve, kattintson a "Szerverbeállítások vagy további kiszolgálótípusok kézi konfigurálása" melletti "Opció" gombra, majd kattintson az "E-mail fiók" gombra a nevének javításához.

3

Írja be üzleti e-mail címét az "E-mail cím" szövegmezőbe. Kattintson a "Tovább" gombra. Az Outlook megpróbálja kapcsolatba lépni az Exchange szerverrel.

4

Írja be teljes e-mail címét a "Felhasználónév" szövegmezőbe, amikor a rendszer kéri. Írja be jelszavát a "Jelszó" szövegmezőbe. Kattintson a "Tovább" gombra.

5.

Kattintson az "Befejezés" gombra, miután az Outlook bejelentkezett a Microsoft Exchange kiszolgálóra. Több percig is eltarthat, amíg az e-mail letöltésre kerül a szerverről a számítógépére.