Hogyan kezdjünk ruházati üzletet nagykereskedelmi vásárlással

Az üzleti élet egyik legfontosabb bérlője az "alacsony vétel és magas eladás". A ruházati kiskereskedelemben a ruházati üzlet nem más. Ha ruházati vállalkozást akar kezdeni, akkor a nagykereskedelmi vásárlás a legjobb módja a legalacsonyabb áron történő vásárlásnak, így hozzáadhatja a felárat, majd tisztességes haszonért eladhatja áruit. A nagykereskedelem megvásárlása nem nehéz, ha megtalálja a megfelelő helyeket a keresett leltárral.

Először végezze el az üzleti és jogi munkát

A ruházati üzlet működtetéséhez meg kell győződnie arról, hogy törvényes-e az Ön területén folytatott üzleti tevékenység. Biztosítsa a vállalkozás működtetéséhez szükséges összes engedélyt. Szükség lehet például állami és városi vállalkozási engedélyre az ajtók kinyitásához. Az üzleti biztosításra azért is szükség van, mert védi vállalkozását abban az esetben, ha probléma merülne fel.

A vállalkozásának megfelelő helyszín megtalálása szintén egy lépés, amelyet meg kell tennie. Nem kell üzletét a legritkább helyen nyitnia, de az épületnek és az üzletnek tisztának és barátságosnak kell lennie a potenciális vásárlók számára. Emellett marketing anyagokra és marketing tervre is szükséged lesz, hogy amikor az ünnepélyes megnyitódat megtartod, az emberek kint vannak, és várják az ajtód kinyílását.

Határozza meg a ruházati rést

Ki a célpiacod? És milyen típusú ruhákat szeretne eladni? Szakterülete a gyermekruházat, a tizenéves piac vagy a női ruházat? Ha nincs preferenciája, nézzen körül a környékén, hogy lássa, melyik piacot szolgálják ki alul. Ezután törekedjen arra, hogy kitöltse ezt a rést.

Például, ha nincs sok választási lehetőség nagy és magas tinédzser férfiak számára, ha nyit egy ruhacoltot, amely ezt a csoportot célozza meg, akkor kitölti ezt a rést. Vagy talán nincsenek csúcskategóriás vagy hivatalos divat butikok tini lányok vagy fiatal nők számára. A piac vagy annak hiánya tanulmányozása elősegítheti a nyitandó vállalkozás típusának kialakítását. Egy másik lehetőség egy bevásárlóközpont kioszk, vagy tárolhatja az árut és eladhatja online egy olyan webhelyen, mint az eBay.

Keresse meg az online nagykereskedőket

Miután elkészült üzleti terve és jogi struktúrája, itt az ideje elkezdeni a kapcsolatot a nagykereskedőkkel. A kapcsolatok kulcsfontosságúak a kiskereskedelemben, ezért érdemes időt és pénzt fektetnie a legjobb nagykereskedők felkutatásába és szoros együttműködésbe.

Nagykereskedők keresése

A ruházati nagykereskedők felkutatásának két módja van. Az egyik lehetőség az, hogy olyan vállalatok számára talál weboldalakat, amelyek több ruházati márkát képviselnek. A másik az, hogy meglátogatja egy eladni kívánt ruházati márka weboldalát. A nagykereskedelmi információkra mutató linkeket általában ezeknek a webhelyeknek a tetején vagy alján találja meg, bár nem szabad túl sok részletre számítania a képesítések, a rendelési minimumok, az árak vagy a feltételek tekintetében. Ehelyett használja a weboldalt, hogy kapcsolatba lépjen a márkával vagy a nagykereskedővel.

Kapcsolatfelvétel a nagykereskedőkkel

A legtöbb esetben nagykereskedelmi fiókot igényelhet közvetlenül a webhelyen, bár utasítást kaphat arra, hogy inkább telefonáljon vagy küldjön e-mailt egy képviselőnek. A jelentkezés folyamata egyszerű lehet, bár az elit márkák nagykereskedői megnehezíthetik a viszonteladói minősítést, legalábbis miközben vállalkozása még új.

Elvárják, hogy igazolja, hogy törvényes vállalkozást folytat. Ez a bizonyíték általában tartalmazza az üzleti engedély, a viszonteladási engedély másolatát, valamint bizonyos esetekben más már meglévő nagykereskedelmi számlákról származó számlák másolatát. Feltétlenül kérdezze meg a nagykereskedőt vagy a márkaképviseletet a feltételeikről, beleértve az árképzési szabályokat és a hitelfeltételek megállapításának módját.

Beszállítói kapcsolatok fejlesztése

A nagykereskedelmi beszállítókkal való szoros kapcsolatok kialakítása elengedhetetlen az üzleti sikerhez. Ha jól együttműködik egy nagykereskedelmi képviselővel, akkor valószínűleg élvezheti a preferált árképzést, a keresleti termékekhez való hozzáférést és a fizetési feltételeket. Legyen tiszteletben képviselője idejével, fizesse ki a számlákat az esedékességükig, és forduljon képviselőjéhez az aggodalmak előtt, mielőtt egy apró kérdés nagy problémává válna.

Egyéb készletbeállítások

A készlet fejlesztésének további lehetőségei a következők:

  • Lépjen offline állapotba, és látogasson el az ipari kiállításokra. A kiállításra járás előnye, hogy személyesen találkozhat képviselőivel, és megrendelés leadása előtt megvizsgálhatja az árumintákat.
  • Készlet vásárlása üzletekből, amelyek megszűnnek, vagy amelyek egy szezon végén megszabadulnak az árutól. Bár ezek a tételek nem lesznek divatosak, jelentős profitközpontot jelenthetnek az Ön vállalkozásának. Ügyfelei értékelni fogják, ha jó üzletet kötnek, és Ön szélesebb körű áruválasztékot kínálhat.
  • Dolgozzon egy felszámolással megbízott munkatárssal. A felszámoló társaságok eladatlan árut vásárolnak a nagy áruházakból és a katalógus-kiskereskedőkből, kötegekbe csomagolják, majd eladják a viszonteladóknak. Bár nem lesz lehetősége az egyes árucikkek kiválasztására, lehetőség van új, márkájú ruhák vásárlására dollárért. A jobb felszámolók biztosítják a nyilvántartást is, amely a vásárlás előtt pontosan megmutatja, mi van a tételben. Sok felszámoló online állapotban van, és közvetlenül a weboldalukról rendelhet meg tételeket.