Mit jelent a hosszú folyamatos hangjelzés a számítógépemen?

A számítógép által az indításkor végrehajtott sípolás célja a számítógép állapotának magyarázata. Egy hosszú, folyamatos sípolás általában azt jelenti, hogy van egy hardverprobléma - gyakran memóriával kapcsolatos -, amely megakadályozhatja a számítógép indítását.

Ha nem tudja megfelelően elindítani a számítógépet, meg kell vizsgálnia a gép belsejében lévő fizikai hardvert. Legjobb esetben a számítógép visszaállíthat és visszatér a normál funkciókhoz. A legrosszabb esetben a számítógép jelentős hardverhibát tapasztal, amely javítást vagy cserét igényel.

Először próbálkozzon újraindítással

Mielőtt széttépné a számítógépet a hardver ellenőrzéséhez, próbáljon meg egy egyszerű újraindítást. Ha elérheti a menüt és futtathatja a normál újraindítást, hajtsa végre és hajtsa végre a folyamatot. Ha a számítógép nem működik, miközben zajong, nyomja meg és tartsa lenyomva a bekapcsológombot, amíg le nem áll.

A kikapcsolás kényszerítése után húzza ki a tápkábelt és az akkumulátort, majd várjon két percet. Tegye vissza az áramellátást, és tesztelje a számítógépet. Ha a zaj továbbra is fennáll, akkor potenciálisan komoly problémát kell megoldania.

Ha a számítógép indításkor sípol, habozás nélkül, akkor valószínűleg hardveres és memóriaprobléma a probléma.

Ellenőrizze az akkumulátort

Utolsó árokként mindig ellenőrizze az akkumulátor töltöttségi szintjét, vagy ellenőrizze, hogy a számítógép megfelelően van-e csatlakoztatva egy áramforráshoz. Ha szükséges, nyomja meg az összes csatlakozót, hogy mindent összeszorítson. A meglazult tápcsatlakozás lemerítheti az akkumulátort, és sok , sípoló hangot adó számítógép csak arra figyelmeztet, hogy az áramkimaradás és a leállás következik.

Ha az áramellátás szilárd és az akkumulátor feltöltődött, folytassa az intenzívebb hibaelhárítási folyamatokkal. Bármilyen szerencsével megoldja a problémát a tápkábel behúzása.

Rossz memóriakártyák

Bár a hosszú hangjelzés azt jelentheti, hogy hardverproblémái vannak, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a hardver elromlott. Ez egyszerűen azt jelentheti, hogy laza vagy nem megfelelően ül. Távolítsa el és helyezze biztonságosan a számítógép memóriáját a nyílásokba, hogy megpróbálja megoldani a problémát.

Ha ez nem működik, és a számítógépének egynél több memóriakártyája van, próbáljon egyszerre csak egy botot behelyezni; lehet, hogy az egyik bot meghibásodott, míg a másik rendben van.

A chip hibaelhárítása

A számítógép alaplapján van egy BIOS chip telepítve a memóriához és a feldolgozáshoz. Távolítsa el a védőpanelt a chip tényleges megtekintéséhez és a gyártó meghatározásához. Mielőtt meghúzná a védőpaneleket az alaplap eléréséhez, kapcsolja ki a számítógépet, és ellenőrizze, hogy a számítógép le van-e kapcsolva.

Írja le a vállalat nevét, és végezzen gyors keresést a hibaelhárítási kódok eléréséhez. Minden vállalat különböző számítógépes hangjelzéseket használ a konkrét problémák meghatározásához. A probléma megállapításához keresse meg a folyamatos hangjelzést a BIOS chipgyártó hibaelhárítási útmutatójában. A hangjelzések általában kódolt sorrendben történnek. Folyamatos sípolás hallatán előfordulhat, hogy túlmelegedő CPU vagy más fontos probléma áll fenn.

A probléma meghatározása után megkísérelheti a számítógép kijavítását, vagy szakemberhez eljuttathatja.