A nyomtató elérése Android táblagépről

Az új Android táblagép vékony, letisztult számítástechnikai gép, de hiányzik a számítógép néhány alapvető jellemzőjéből, például a nyomtató csatlakoztatásának képességéből. A nyomtatót azonban androidos táblagépéről elérheti nyomtatási alkalmazás telepítésével. Választhat egy olyan nyomtatóalkalmazást, amely a saját nyomtatómodelljére jellemző, például a HP ePrint alkalmazást. Kiválaszthat egy alkalmazást, amely közvetlenül az eszközére nyomtat Bluetooth vagy Wi-Fi kapcsolaton keresztül, például a PrinterShare alkalmazást. Használhat olyan alkalmazást is, amely csatlakozik a Google Cloud Print szolgáltatáshoz, például a Cloud Print szolgáltatást.

1

Nyissa ki az Android táblagép zárolását, és nyissa meg az alkalmazásindítót. Koppintson a "Market" ikonra, majd érintse meg a nagyítót a keresőeszköz megnyitásához. Írja be a használni kívánt nyomtatási alkalmazás nevét. Néhány lehetőség: Cloud Print, HP ePrint és PrinterShare. Nyomja meg az "Enter" gombot, majd koppintson a telepíteni kívánt alkalmazás nevére. Érintse meg a "Letöltés" - vagy az árat, ha az alkalmazás nem ingyenes -, majd érintse meg az "Elfogadás és letöltés" elemet a telepítési folyamat megkezdéséhez. Amikor az alkalmazás telepítve van, érintse meg a "Megnyitás" gombot.

2

Állítsa be a nyomtatót úgy, hogy működjön az Android táblagépes alkalmazással. Ha Google Cloud nyomtatóalkalmazást használ, akkor konfigurálnia kell a nyomtatót, hogy csatlakozzon Google-fiókjához. További információt a google.com/cloudprint oldalon talál. Ha otthoni hálózaton keresztül futtatja a nyomtatót, megoszthatja a nyomtatót a Windows rendszerben. Kattintson a "Start" gombra, írja be a "Nyomtató" parancsot, majd nyomja meg az "Enter" gombot. Kattintson a jobb gombbal a nyomtatóra, majd válassza a "Tulajdonságok" lehetőséget. Kattintson a "Megosztás" fülre, majd jelölje be a "Megosztás a nyomtatóval" jelölőnégyzetet. Kattintson az "OK" gombra.

3

Csatlakoztassa az alkalmazást a nyomtatóhoz. Ha Google Cloud nyomtatóalkalmazást használ, adja meg Google-fiókjának adatait, és a nyomtató elérhető lesz. Ha hálózati alkalmazást használ, csatlakoztassa táblagépét a Wi-Fi hálózathoz, ahol a nyomtató megosztva van, és használja az alkalmazás automatikus felfedezés funkcióját. Ha nincs automatikus felderítési szolgáltatás, manuálisan megadhatja a nyomtató Internet Protocol címét. Ha a nyomtató számítógéphez van csatlakoztatva, az IP-cím megegyezik a számítógépével. Ha hálózatra képes nyomtatóról van szó, olvassa el a használati útmutatót arról, hogyan nyomtathat közvetlenül a nyomtatóról egy konfigurációs oldalt. Az IP-cím a konfigurációs oldalon jelenik meg.