Naptár beillesztése, amikor az Excel cellájára kattint

Sok esetben azt szeretné, ha az emberek érvényes dátumot adnának meg, semmilyen más információt nem, amikor adatokat tesznek a Microsoft Excel cellájába . Például megkérheti az embereket, hogy rögzítsék azokat a napokat, amikor dolgoztak, vagy amikor egy adott ügyféllel találkoztak. A dátum oszlop helyes használatának biztosítása érdekében hatékonyan beilleszthet egy naptárt az Exce l-be egy Excel dátumválasztóval. Ezt megteheti az Excelbe beépített funkciókkal vagy egy harmadik fél beépülő moduljával.

Excel dátumválasztó a Microsoft-tól

Az Excel számos változatában a Microsoft dátumválasztó vezérlőjével létrehozhat egy Excel dátum legördülő menüt egy cellában. Sajnos a népszerű táblázatkezelő program 64 bites verzióiban ez nem fog működni.

Először engedélyeznie kell a "Fejlesztő" fület az Excel szalagmenüjében. Ehhez kattintson a jobb gombbal a szalag menüre, majd kattintson a felbukkanó menü "A szalag testreszabása" elemére. Jelölje be a "Fő lapok" elemet a "Szalag testreszabása" legördülő menüben, és jelölje be a "Fejlesztő" jelölőnégyzetet. A menüből való kilépéshez kattintson az "OK" gombra .

Ezután kattintson a szalagmenü "Fejlesztő" fülére. A "Vezérlők" alatt kattintson a "Beszúrás" elemre, majd az "ActiveX-vezérlők " részben kattintson a "További vezérlők" elemre . Válassza a menüben a "Microsoft Date and Time Picker Control 6.0 (SP6)" elemet, majd kattintson az "OK" gombra. Ezután kattintson arra a cellára, ahová fel szeretné venni a dátumválasztót. Kattintson a szalagmenü "Tervezés" fülére, majd a "Tulajdonságok" gombra kattintva testreszabhatja az előugró dátumválasztó és a cella különféle lehetőségeit, beleértve annak méretét és színét.

Ezután, ha elkészült a dátumválasztó elhelyezése és testreszabása, kattintson a szalagmenü "Tervezés" fülére, és törölje a "Tervezési mód " jelölőnégyzet jelölését . Amikor valaki rákattint a cellára, megjelenik egy dátumválasztó, amely biztosítja, hogy az adatok helyes dátumformátumban legyenek beillesztve.

Harmadik fél dátumválasztói

Ha az Excel 64 bites verzióit , az Excel Online szolgáltatást használja, vagy valamilyen oknál fogva nem elégedett a Microsoft dátumválasztóval, akkor mindig használhat harmadik fél dátumválasztó plugint. Megtalálhatja őket a Microsoft AppSource üzleti alkalmazás piacán. Keressen egyet, amely rendelkezik a szükséges funkciókkal, és az AppSource segítségével telepítse a táblázathoz.

Mint bármely szoftver harmadik féltől származó beépülő modulja, olvassa el az általad fontolóra vett pluginok által kért engedélyeket, és győződjön meg arról, hogy csak a megbízható forrásokból származó beépülő modulokat telepíti-e tapasztalatai vagy véleményei alapján, mivel a szélhámos bővítmények képesek ellopni vagy megrongálni az adatait.

Használja az adatellenőrzést az Excelben

Az Excel adatellenőrzésével megbizonyosodhat arról, hogy az emberek csak egy bizonyos típusú adatot, például dátumot adnak meg egy adott cellába.

Válassza ki azt a cellát vagy cellákat, ahol az adatok érvényesítési szabályait érvényesíteni kívánja. Kattintson a szalagmenü "Data" fülére, majd kattintson az "Data Validation" elemre . A „ Beállítások” részben válassza ki, hogy milyen típusú adatokat szeretne engedélyezni. Válassza a "Dátum" lehetőséget, ha csak érvényes dátumot szeretne megadni. Az "Adatok" alatt válassza ki a további korlátozásokat, például csak egy adott tartományon belül engedélyezzen dátumokat.

Válassza az "Input Message" fület egy üzenet testreszabásához, amely akkor jelenik meg, amikor a felhasználók interakcióba lépnek a kérdéses cellákkal. Kattintson az "OK" gombra. Ha valaki érvénytelen adatokat próbál meg beírni a cellába, hibaüzenetet kap.

Hozzon létre egy naptárt az Excel programban

Bizonyos esetekben érdemes egy tisztességes megjelenésű nyomtatható naptárat készíteni az Excelben. Érdemes kinyomtatnia a falra akasztható naptárt, vagy beállítani egyet, amelyet naplóként lehet kitölteni. Bármi legyen is az oka, vagy megtervezheti saját maga betűtípusainak és egyéb grafikai beállításainak testreszabásával, vagy használhat meglévő sablont.

Ha meg szeretné tudni, hogy van-e sablon, amely megfelel az Ön igényeinek, kattintson az Excel szalagmenüjének "Fájl" fülére, majd kattintson az "Új" gombra egy új táblázat létrehozásához. A keresőmezőbe írja „naptár” , vagy egy speciális kereséshez húr, hogy megtalálja egy sablont, hogy működhet. Böngésszen a lehetőségek között, és ha megfelelőnek tűnik, kattintson rá , majd kattintson a "Létrehozás" gombra.

A sablonok utasításokkal rendelkezhetnek arról, hogyan állítsák őket egy adott évre. Olvassa el a sablon leírását, hogy megtudja, hogyan kell használni.