Tisztítás a laptop billentyűzet alatt

A laptop olyan dolog, amelyet valószínűleg mindennap használ kisvállalkozás tulajdonosaként, ezáltal elengedhetetlen része a vállalkozás vezetésének. A laptop gyakori használata azt jelenti, hogy sok pornak és szennyeződésnek van kitéve, különösen a billentyűzet környékén, ahol a dolgok áteshetnek a repedéseken - szó szerint. Tehát, ha olyan kulcsokat kap, amelyek kibírnak, vagy akár teljesen leállnak a működésével, valószínűleg annak köszönhető, hogy az alattuk lévő törmelék felhalmozódik.

Mielőtt elindulna a javítóműhelybe, meg kell tennie néhány dolgot a laptop billentyűzetének megtisztítására, eltávolítva a szennyeződéseket és törmeléket a billentyűk alól, hogy újra működhessenek. A billentyűzet gombjainak rendszeres tisztítása biztosítja, hogy a gép problémamentesen működjön, de előfordulhat, hogy többféle megközelítést kell kipróbálnia ahhoz, hogy ezek a billentyűk tip-top formában legyenek. Nézze meg ezeket a javaslatokat a billentyűzetkulcsok tisztításához és a laptop megfelelő működéséhez.

Hogyan lehet könnyen tisztítani a laptop billentyűzetét

A billentyűzetkulcsok tisztításának legjobb módja a dolgok felrázása - nevezetesen a laptop megrázása. Egyszerűen kapcsolja ki a laptopot, húzza ki a töltőből, majd fordított fejjel lefelé nyitott képernyővel és a billentyűzettel lefelé nézzen. Óvatosan rázza át egy kuka felett, hogy kiürítse a billentyűzetről a laza törmeléket. Ez elegendő lehet a problémák megoldásához.

Ha a billentyűi még mindig ragaszkodnak, próbáljon meg egy billentyűzet-tisztító kefével eltávolítani a törmeléket a billentyűk alól. Ezeket a keféket puha, hosszú sörtékkel tervezték, hogy a törmelék eltávolításához a kulcsok alá és közé kerüljenek. Vagy kipróbálhat egy puha fogkefét vagy kozmetikai kefét, hogy eljusson a porokhoz és a törmelékhez a kulcsok alatt. A fogmosás után rázza ki, és nézze meg, hogy eltűnt-e a törmelék. A rendszeres fogmosás a billentyűzet tisztaságának és szennyeződésmentességének nagyszerű módja is.

Hogyan használjuk a sűrített levegőt a billentyűzetkulcsok tisztításához

A sűrített levegő a legjobb módszer a billentyűzet gombjainak tisztítására, ha a törmelék szilárdan van alattuk vagy közöttük. Egy sűrített levegős doboz állandó, nagy teljesítményű száraz levegő áramot bocsát ki, amely a törmeléket ki tudja kényszeríteni anélkül, hogy kárt okozna magában a billentyűzetben. Ne feledje, hogy mindig kapcsolja ki a laptopot, mielőtt sűrített levegőt fújna a billentyűzet billentyűin.

Célozza meg a sűrített levegő tartályát a ragaszkodó kulcs vagy kulcsok alatt, és erősen robbantja a területet. Használhatja az opcionális szívószálat is, hogy valóban összpontosítsa a légáramot a zavaró billentyűk sarkai alatt, hogy a törmeléket kiszorítsa.

Ha sűrített levegővel dolgozik, ne tartsa fejjel lefelé a kannát, mert ez a kannából származó folyékony hajtóanyag kijutását okozhatja a billentyűk alatt vagy alatt - figyelmeztet a "Today Show" weboldal. A hajtógáz és bármilyen más folyadék károsíthatja a kulcsokat és magát a gépet, ezért ezt el akarja kerülni. Ehelyett tartsa a kannát 75 fokos szögben, és irányítsa a billentyűk közé és alá.

A ragadós billentyűzetkulcsok tisztításának legjobb módja

Ha kíváncsi arra, miért ragaszkodnak a laptop billentyűi, annak oka nem csak a száraz szennyeződés, por vagy törmelék lehet. Ennek oka lehet valami folyékony és ragadós anyag, amely bekúszott a billentyűzet billentyűi között és alatt. A ragacsos anyag ecsetelése, rázása és permetezése nem szabadul meg, kézzel kell eltávolítania a ragacsos anyagot.

Enyhén nedvesítse meg a vattapamacsot dörzsölő alkohollal, és ezzel tisztítsa meg a billentyűzet billentyűi között, hogy megpróbálja a lehető legtöbb ragacsot eltávolítani - ajánlja a Popular Science. Használhat mikroszálas kendőt vagy pamutpárnát is, amelyet csak egy kis dörzsölő alkohollal megnedvesített, hogy letörölje a billentyűzet tetejét és eltávolítsa az esetleges beragadt szemetet. Próbáljon manőverezni egy kicsit a pamutpárnából a különösen piszkos billentyűk között és alatt, hogy elérje a gombok apró részét.

Rendszeresen tisztítsa meg laptopjának billentyűzetét egy dörzsöléssel nedvesített mikroszálas kendővel, hogy megakadályozza a tapadást és baktériummentesen tartsa.

Hogyan lehet eltávolítani a billentyűzet billentyűit

Végső megoldásként, ha a laptop kulcsai ragadnak, és az összes tisztítási lehetőség nem működött, akkor fizikailag el kell távolítania a kulcsot a problémát okozó törmelék eltávolításához. A Dell webhelye szerint a legtöbb esetben egy laposfejű csavarhúzó csúcsának finoman behelyezése a kulcs mind a négy sarka alá annyira meglazul, hogy kiugrik. A legjobb eredmény elérése érdekében vegye fel a kapcsolatot az adott laptop gyártójával.

Miután kipattintotta a nem megfelelően működő kulcsot vagy kulcsokat, valószínűleg látni fogja azokat a törmelékeket, amelyek problémát okoztak, ha a laptop kulcsai beragadnak. Ezután a törmeléket eldörzsölheti alkohollal nedvesített pamut törlővel vagy sűrített levegővel. Tisztítsa meg az eltávolított laptopkulcsokat mikroszálas törlőkendővel vagy alkohollal megnedvesített pamut törlővel.

Miután megtisztította a billentyűzet billentyűit, tisztítsa meg a billentyűzet alatt, és hagyja megszáradni a területeket. Ezután egyszerűen visszahelyezheti a kulcsokat a helyére, és normálisan kell működniük, anélkül, hogy ragadnának. Ha a laptop billentyűzetének eltávolítása után megtisztította őket, és semmi sem működik, akkor új billentyűzetre lehet szüksége, vagy számítógépes szakember javítási szolgáltatására van szüksége.