Négy különböző típusú üzleti öltözék

Amikor először lép be az üzleti világba vagy ott tartózkodik, akkor tudnia kell, hogyan kell megfelelően felöltözni az adott helyzetre. Amit egy interjú vagy karrier vásár alkalmával visel, valószínűleg eltér a napi üzleti öltözetétől. Ha Ön kisvállalkozás-tulajdonos, beszéljen munkatársaival az elvárásaival kapcsolatban arról, milyen öltözéket kell viselnie munka közben. A legtöbb vállalkozás öltözködési szabályzattal látja el alkalmazottait, hogy útmutatást adjanak arról, hogy milyen típusú ruházat megengedett és tilos a szakmai és alkalmi öltözködési napokon.

Üzleti hivatalos öltözék

Ha üzleti öltözékbe öltözik, akkor azért hat, hogy lenyűgözze. Az üzleti formális öltözet frissítés a szokásos napi viselethez. Az elegáns esti rendezvények és a díjátadó ünnepségek üzleti öltözetet igényelhetnek. A férfiak sötét színű öltönyt viselnek a selyem nyakkendővel ellátott ruhaing alatt.

Az ingnek francia vágású stílusnak kell lennie, és mandzsettagombokat lehet viselni. A selyem vagy vászon zsebterek szintén követelmények a férfiak számára. Ruhacipő és hozzá illő sötét nadrág egészíti ki a ruhát. A nők hivatalos üzleti öltözéke szoknya öltöny, harisnyanadrág és zárt orrú szivattyú viselése közben.

Üzleti szakmai öltözék

Ha üzleti öltözetbe öltözik, akkor általában konzervatív ruhát visel, hogy profi módon ábrázolja magát. Az üzleti szakember hasonló az üzleti formálishoz, de nem feltétlenül jelenti azt, hogy ki kell választania a legjobb cipőt és öltönyt. Azok a karrierek, amelyek napi szinten üzleti profi öltözködést igényelhetnek, magukban foglalják a pénzügyeket, a könyvelést és a szigorú öltözködési szabályzattal rendelkező szervezeteket.

A nők sarkú szoknyát vagy nadrágkosztümöt, míg a férfiak blézert vagy öltönydzsekit, gombos inget, öltönynadrágot, nyakkendőt és ruhacipőt viselhetnek.

Üzleti alkalmi öltözék

Ha vállalata öltözködési szokása üzleti alkalmi, az azt jelenti, hogy nem kell öltönyt viselnie. Nem igényel azonban alkalmi öltözéket, például farmert és pólót. A nők általában galléros inget vagy pulóvert viselnek nadrággal és ruhacipővel vagy csizmával. A konzervatív ruhák és szoknyák is elfogadható öltözékek.

Egy férfi üzleti alkalmi lehetőségként pólót, galléros inget vagy pulóvert tartalmaz. Khaki vagy ruhanadrág és ruhacipő alkotják üzleti alkalmi ruháját. Nem kell nyakkendőt viselnie.

Alkalmi kisvállalkozások

Ha kisvállalati irodájában alkalmi öltözködési szabály van, akkor meg kell határoznia, hogy mi elfogadható a személyzet viseletéhez. A hétköznapi nem jelent hanyag vagy nem megfelelő ruhadarabokat. Kerülje a foltos vagy ráncos ruházatot és a túlságosan felfedő vagy sértő öltözéket. Az elfogadható ruhadarabok például a jól szabott farmerek, khaki nadrágok, gombos ingek és alkalmi blúzok.

Ahelyett, hogy a nőknek sarkot kellene viselniük, kényelmesen lakhatnak. Ha magán irodában vagy szalonban dolgozik, akkor még kevésbé lehet szigorú az öltözködési szabályzata, amely engedélyezi a pólókat és a tornacipőket; azonban mindig legyen ügyes, és gondolkodjon el azon, hogyan jelenik meg az ügyfelek számára.