Mi a beépített vállalkozás?

A bejegyzett vállalkozások, más néven vállalatok, több szempontból is megkülönböztethetők az egyéni vállalkozásoktól és a partnerségektől. A vállalatok egyedülálló előnyökkel rendelkeznek, amelyek előnyt jelentenek számukra más üzleti típusokkal szemben, de vannak hátrányai a vállalati struktúrának is. A kisvállalkozások számos okból fontolgatják a beépítést, ideértve a bővítést, a működés hatékonyságát és a felelősségvédelmet.

A vállalatok jellemzői

A legszembetűnőbb különbség egy vállalat és más üzleti struktúra között az, hogy a vállalatok képesek nagy összegeket előteremteni a részvények befektetőknek történő eladásával. Ahelyett, hogy egyetlen személyre vagy egy kis csoportra összpontosulna, a beépített vállalkozás tulajdonjoga eloszlik a részvényesek között, akiknek szavazati joguk van a legfontosabb üzleti döntésekre.

A nagy állami vállalatok tőzsdéken, például a New York-i tőzsdén (NYSE) szerepelnek, és bárki hozzáférhet az egyes vállalatok pénzügyi és működési adatainak széles skálájához. A magánvállalatoknak és a kisebb bejegyzett vállalkozásoknak (az úgynevezett S vállalatoknak) nincs szigorú nyilvános jelentési követelménye.

A beépítés előnyei

Amint azt a The Corporation: Története és jövője című cikkben kifejtették, a bejegyzett vállalkozásokat jogi személynek tekintik a törvény szemében. Ez azt jelenti, hogy a vállalat felelős saját adóiért, adósságaiért és minden jogi intézkedés következményeiért, és joga van saját nevén üzletet folytatni és pert indítani. Ez a korlátozott felelősségnek nevezett fogalom azt jelenti, hogy a vállalkozások tulajdonosai nem vonhatók felelősségre egy vállalat adósságaiért, ahogyan ez az egyéni és társas vállalkozások esetében történik. Emiatt a tulajdonosok - a részvényesek - csak akkor veszíthetik el a társaságba fektetett összeget, ha a dolgok megromlanak a társaság pénzügyeivel.

Tipp

Beépítés vs Társaság: A bejegyzés a jogi aktus, amely szerint egy vállalkozást bejegyeznek, hogy vállalattá válhassanak. Az alapítás az, amit csinálsz, a vállalat pedig az, ami vagy .

A vállalatok más üzleti típusokkal szemben is előnyben vannak a pénzmennyiségben, amelyet saját tőkefinanszírozással, nem pedig adóssággal lehet előteremteni. Az opcionális osztalékfizetésen kívül a társaságnak nem kell visszafizetnie a részvénybefektetőknek az általuk befektetett pénzt. A többi üzleti struktúrának nagyobb mértékben kell támaszkodnia az adósságra, amelyet mindig kamatokkal kell visszafizetni.

A társasággá válás hátrányai

A vállalati jövedelmet műszakilag kétszer adózzák meg. A vállalat jogi személyiségként saját jövedelméből fizet adót. A vezetőknek és a részvényeseknek ezt követően meg kell fizetniük a személyi jövedelemadóikat a vállalattól kapott pénz után, amely végül a társaság jövedelméből származik. Ez különbözik az egyéni vállalkozásoktól, amelyekben az összes üzleti jövedelem a tulajdonos személyes jövedelmének számít adóügyi szempontból. Az olyan egyedi vállalati struktúrák, mint a Korlátolt Felelősségű Társaság (LLC) és az S Corporation, elkerülik a kettős adóztatást, vonzó vállalati lehetőségekké válva számos iparágban.

Amint azt az All Business megjegyezte, további hátrányok közé tartozik annak lehetősége, hogy az eredeti társaság alapítói elveszítsék a vezetés minden irányítását a részvényesek szavazati joga révén, valamint az Értékpapír- és Tőzsdei Bizottság (SEC) által az állami vállalatokra előírt kiterjedt jelentési és ellenőrzési követelményeket.

Üzleti méret és méretnövelés

Annak köszönhetően, hogy egy beépített vállalkozás képes viszonylag gyorsan nagy összegeket előteremteni, a vállalatok sokkal nagyobbak lehetnek, mint a többi üzleti forma, bár nem mindegyik. A vállalatok képesek nagyon gyorsan bővíteni, feltételezve, hogy üzleti modelljük és termékkínálatuk értékes, és gyakran nemzetközileg folytatnak üzleti tevékenységet, fiókjaikkal vagy leányvállalataikkal a világ különböző országaiban.

Egyéb megfontolandó dolgok

A vállalati vállalkozások jobban küzdenek, mint a többi üzleti forma, ha az üzleti etikáról van szó. A vállalati struktúra jellege olyan, hogy a vezetők és a vezetők elsősorban a társaság és részvényeseinek pénzügyi sikerével foglalkoznak. Ez a gyakran együgyű törekvés a folyamatos árbevétel és nyereségnövekedés érdekében a vállalatvezetők etikátlan döntések meghozatalához késztetheti a hűséges, hosszú távú alkalmazottakkal teli részleg kiszervezését, csak azért, hogy egyetlen százalékponttal növelje a haszonkulcsot, vagy gyakorlatot folytat amelyek tönkreteszik a természeti környezetet a költségek és a külső érdekeltek figyelmen kívül hagyása nélkül.